Connect with us

Delphi 7 Studio: a Borland közeledése a .Nethez

Laptop

Delphi 7 Studio: a Borland közeledése a .Nethez

A Delphi 7 Studio maximálisan támogatja az egyre szélesebb körben terjedő Web Services-t, az integrált modellvezérelt fejlesztést, és a Microsoft .NET Framework fejlesztésekhez is egy sor új eszközt kínál. Így a Delphi fejlesztők figyelmüket a .NET fejlesztésekre irányíthatják, anélkül, hogy a Windows platformról és az ott szerzett Delphi gyakorlatukról le kellene mondaniuk.

A Borland a Windows alatt működő Delphi 7 Studio keresztplatformos RAD (gyors alkalmazásfejlesztő) környezetével megteremtette az első saját utat a .NET-hez. A Delphi 7 Studio nagyméretű (enterprise) alkalmazások fejlesztésére és felhasználás-előkészítésére is lehetőséget biztosít. Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy az új UML tervező és az MDA, azaz modellvezérelt architektúrájú technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva meggyorsítsák az enterprise alkalmazások fejlesztését – a szoftverkoncepciótól a kidolgozásig.

˝A Borland folytatja azt a gyakorlatát, hogy olyan eszközöket készít a felhasználók számára, amelyekkel úgy léphetnek a jövő felé, hogy közben nem kell, hogy elveszítsék mindazt, amit korábban a munkájukba fektettek˝ – mondta Simon Thornhill, a Borland alelnöke és vezérigazgatója. ˝A Delphi 7 Studio zökkenőmentes, saját ütemezésük szerinti átmenetet biztosít a cégeknek a .NET-re való átálláshoz. A fejlesztők felhasználják korábbi tapasztalataikat és mindazokat az eszközöket, amelyek jól ismernek.˝

Delphi 7 Studio új lehetőségei és előnyei

Enterprise Application MDA (modellvezérelt architektúrán alapuló) fejlesztése – felgyorsul a fejlesztési folyamat: lényegesen rövidebb kód megírására és kevesebb időre van szükség ahhoz, hogy az alkalmazások a tervezéstől a felhasználás-előkészítésig eljussanak
RAD (gyors, grafikus) és vizuális webes fejlesztés – Lehetővé válik a felhasználók számára, hogy a Delphi 7 Studio platformon grafikus (vizuális) eszközökkel építsenek fel web-es alkalmazásokat. A Delphi 7 Studio az Application Mode (alkalmazás üzemmód) keretrendszerével szükségtelenné teszi, hogy közösszerver-oldali fejlesztési feladatokat kelljen megoldani ahhoz, hogy a felhasználóazonosítás (session management) átlátható legyen.
Beépített linuxos keresztplatform támogatás – A Delphi 7 Studio a Borland Kylix 3 Delphi nyelvű verziójával együtt kerül értékesítésre. A Kylix 3 az első nagy hatékonyságú grafikus IDE (integrált fejlesztési környezet), amelyben Linux operációs rendszer alatt készíthetünk adatbázisokat, GUI-ket, web-es és Web Services alkalmazásokat.
Enterprise osztályú riportolási lehetőségek – lehetővé teszi a fejlesztő számára, hogy különböző platformokon készítsen riportokat, s ezekből képet kaphasson arról, hogy amire az alkalmazás képes, azt mennyire hatékony módon nyújtja (az alkalmazásteljesítmény hatékonyságáról)
DataSnap többszintű alkalmazás-előkészítés (korábbi nevén: MIDAS) royalty fizetése nélkül – a Delphi 7 Studio DataSnapjének új szoftverhasználat-engedélyezési rendszere lehetővé teszi az egyszintű és a kliens/szerver alkalmazások minden probkléma nélküli több szintűvé történő átméretezését, anélkül, hogy ezért futásidő-arányos többletdíjat kellene fizetni
Windows XP alkalmazások kihasználása – a Delphi 7 Studio Windows XP Theme támogatást is tartalmaz, ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihasználják a Windows XP User Interface témák nyújtotta lehetőségeket.

Verziók

A Borland Delphi 7 Studio négy kiadásban jelenik meg: Architect, Enterprise, Professional és Personal. A Borland Kylix 3 teljes Delphi nyelvű verzióját együtt szállítjuk a Delphi 7 Studio Architect, Enterprise és a Professional kiadásoknál. 30 napos használatra letölthető a Delphi 7 Studio Architect Trial (kipróbálható verzió).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom