Connect with us

Hirdetés

technokrata

Synergon: befektetési banki rendszer a Raiffeisen csoportnak

Laptop

Synergon: befektetési banki rendszer a Raiffeisen csoportnak

A Synergon Informatika Rt. nyerte a magyarországi Raiffeisen bankcsoport 300 millió forintos, zártkörű pályázatát. A projekt a csoportban végzett befektetési banki tevékenység informatikai támogatásának megoldására vonatkozik.

A Synergon Informatika Rt. nyerte meg a magyarországi Raiffeisen bankcsoport meghívásos, zártkörű pályázatát, mely a csoportban végzett befektetési banki tevékenység informatikai támogatásának megoldására vonatkozik. A magas szolgáltatás-tartalmú projekt értéke megközelíti a 300 millió forintot.

A bank célja egy olyan integrált rendszer bevezetése, amely hatékonyan támogatja a bankcsoport koncepcióját a befektetési banki szolgáltatásokat illetően úgy, hogy az új rendszer a bank IT politikájához igazodva tökéletesen együttműködjön a meglévő IT rendszerekkel. A teljes rendszer az egyes modulok fokozatos bevezetése mellett 2003. második felében kerül átadásra.

A Synergon a projektet nevesített alvállalkozók bevonásával valósítja meg. A Monolith Rendszerház Kft., FX Software Rt. és a Ramasoft Kft. saját fejlesztésű, banki területre specializált termékeivel integrált megoldást biztosít a bankcsoport számár és lefedi a teljes befektetési portfoliót.

Verő Péter, a Raiffeisen Bank Rt. vezérigazgató-helyettese nyilatkozta a szerződéskötés kapcsán: „A bankcsoport és tagvállalatai erőteljes piaci növekedése miatt, valamint a tevékenységi területek szoros együttműködése érdekében egy integrált rendszerre van szükségünk, mely biztosítja a befektetési szolgáltatások nyújtásának homogén platformját. Örülünk, hogy a kiválasztás a Synergon megoldására esetett, mert informatikai fejlesztéseinkben régi partnerünk és rugalmasságuk, megbízhatóságuk, illetve szakmai kompetenciájuk garanciát jelent számunkra.”

A Raiffeisen bankcsoport befektetési szolgáltatásokat nyújtó tagjai – Raiffeisen Bank Rt., Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. (RSI), a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Rt. (RIF) – különböző szintű és típusú befektetési szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek. A csoport tagjainak tevékenysége esetenként átfedi egymást, illetve számos tranzakcióban együttműködnek egymással, így a megvalósítandó rendszert a Raiffeisen Bank Rt. központi telephelyein és fiókhálózatánál, az RSI központi telephelyein és ügynökhálózatánál, valamint a RIF központi telephelyén egyaránt bevezetésre kerül.

A rendszer alapvető követelményei közé tartoznak az ügyfelek befektetési banki termékekkel – értékpapírszámla- és ügyfélszámla-vezetési funkcionalitás, letétkezelés, vagyonkezelés – történő kiszolgálása, az értékpapír-kereskedők tevékenységének támogatása a magas színvonalú ügyfélkiszolgálás és befektetési piaci informáltság érdekében. A fentiek érdekében a befektetési banki rendszer szorosan együttműködik a bank integrált SAP-rendszerével, az alkalmazott főkönyvi rendszerrel és a banki befektetési tevékenységet kiszolgáló további rendszerekkel, valamint a vállalatok back office rendszereivel. A rendszer természetesen biztosítani fogja a teljes körű törvényi megfelelést és a jogi szabályozások változásának könnyű követhetőségét is.

A Synergon mint fővállalkozó megtervezi és telepíti a futtató környezetet, a bevezetés során projektmenedzsmentet és minőségbiztosítást nyújt, valamint elvégzi a rendszerintegrációs feladatokat. A futtató környezet kialakítása során biztosítja az IBM termékein alapuló hardver- és operációs rendszer-eszközöket, valamint az Oracle termékeiből telepíti a szükséges adatbázis-kezelő, Real Application Cluster és Internet Application Server rendszereket. A Synergon a szerződés keretében telepített rendszerre vonatkozó rendszertámogatási szolgáltatást is nyújt, ellátva a szükséges maintenance, support és egyedi fejlesztési feladatokat is.

A Synergon a speciális célszoftvereket a Monolith Rendszerház Kft., FX Software Rt., Ramasoft Kft. alvállalkozói bevonásával nyújtja.

A Raiffeisen bankcsoport stratégiai céljai megvalósítása érdekében a Synergon funkcionális rétegekre osztott, szabványos technológiára épülő többrétegű architektúrát valósít meg, mely tökéletesen illeszkedik a bankban már megkezdett fejlesztési folyamatokhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés