Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még újabb AMD processzorok

Laptop

Még újabb AMD processzorok

Az AMD kedden további processzorokat enged útjára – igaz, ezek (többprocesszoros) szerverszámítógépekbe szánt példányok lesznek.

Már két évtizede ˝boldogítja˝ az Intelt riválisa, mégis csak tavaly merészkedett először a piac ezen szegmensébe. Az AMD processzorok ugyanis nehezen voltak képesek levetkőzni a gyengébb minőségű másolat sztereotípiáját a szerverprocesszoros piacon, holott valós teljesítményük és képességeik már jóval régebb óta predesztinálták a gyártó ezen lépését.

Újabb tagokkal gyarapodik a Sunnyvale székhelyű chipgyártó cég többprocesszoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt CPU-jának, az Athlon MP-nek családja a hét elején. Ugyan az AMD már rendelkezett egy 2000+-os modellel, ám a régebbi változat még 180 nanométeres gyártási eljárással készült, míg az újabb példányt már csak 130 nanométeres csíkszélességgel készítik (ennek következtében csökkent az előállítási költség). Emellett megjelent az ezen kategóriában leggyorsabb AMD processzor is: az Athlon MP 2200+. Ez utóbbi CPU ára ezres tétel vásárlása esetén 224 dollár lesz.

A cég pénzügyi helyzete jelenleg nem a legrózsásabb – az utóbbi hónapokban az Intel visszahódított néhány százaléknyi részesedést és ez bizony megérződik a bevételeken (is). Éppen ezért nagyon fontos erősíteni a szerverprocesszorok piacán; ezen szegmens jóval nagyobb profitrátával rendelkezik, mint az asztali számítógépekbe szánt CPU-k részlege.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés