Connect with us

technokrata

Fürtözött Linux-file-rendszer: közzétett forráskód

Laptop

Fürtözött Linux-file-rendszer: közzétett forráskód

Az Oracle forráskódként is közzéteszi a fürtözött Linux-file-rendszert, mely már most letölthető az Oracle online fejlesztői hálózatának, az Oracle Technology Network (OTN) webhelyéről.

[Sajtóközlemény] „Az Oracle azáltal, hogy a GPL általános licencszerződés keretében közzéteszi fürtözött file-rendszerének forráskódját, felgyorsítja a kulcsfontosságú nagyvállalati szintű fürtözési technológiák fejlesztését és a Linux kernelébe való beépítését. Ezzel elősegíti egy valóban nyílt megoldás kialakítását ezen a gyorsan fejlődő területen” – jelentette ki Alan Cox, a Red Hat rendszermérnöke és kutatója.

Az Oracle új, az olcsó Linux platformon is elérhető fürtözött file-rendszere segítségével az Oracle9i Real Application Clusters rendszerek felhasználói könnyen megoldhatják file-jaik fürtözött környezetben való kezelését. Az Oracle9i adatbázis-kezelő 2-es verziójában elérhető file-rendszerrel a rendszeradminisztrátorok a szokásos szemantikát alkalmazhatják a nagy adatfile-ok kezelésére és kiterjesztésére anélkül, hogy ez csorbítaná a rendszer rendelkezésre állását, megbízhatóságát vagy teljesítményét. Korábban az adatbázis-adminisztrátorok csak raw diskek segítségével tudtak Oracle9i Real Application Clusters fürtöket kialakítani Linux alatt, ami kevésbé hatékony és költségesebb megoldás volt.

Az OTN-tagság ingyenes, az érdeklődők a lenti regisztrációs oldalra mutató linken regisztrálhatják magukat. Azok a fejlesztők, akik a linuxos fürtözött file-rendszer forráskódját szeretnék letölteni, ezt az OTN Community Code Service Center című részében tehetik meg. A tagok a Linux Centert is meglátogathatják, ahol letölthetik az Oracle legfrissebb adatbázis-kezelő, alkalmazás-kiszolgáló és fejlesztőeszközeit, valamint részletes technikai információkhoz juthatnak arról, hogyan lehet az Oracle technológiáin alapuló, nagyvállalati használatra alkalmas rendszereket fejleszteni és megvalósítani Linuxon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek