Connect with us

technokrata

Morpheus 2.0 – az MP3-cserélő szoftver új generációja

Laptop

Morpheus 2.0 – az MP3-cserélő szoftver új generációja

Megjelent a Streamcast Networks hosszú ideje várt új file-cserélő szoftvere, a Morpheus 2.0. A bemutatkozást vegyes fogadtatás követte.

A hálózatot szolgáltató Fasttrackkel való nézeteltérése miatt februárban leálló, majd a Gnutella hálózatára váltó Morpheus Preview Editionjeit végre felváltja a 2.0-s, végleges(nek szánt) verzió, melyet az online file-cserélő közösség már hónapok óta várt.

Még február közepén az összes, ilyen témájú szolgáltatás közül a Morpheus volt a legnépszerűbb, ám az átállás megviselte a Streamcast szoftverét – a felhasználók inkább átváltottak Kazaa-ra. Nem könnyíti a helyzetet a főbb zenekiadókkal zajló jogi csatározás sem – a kialakult helyzetet jól szemlélteti a csendes létszámleépítés, mely a cégnél lezajlott.

Újdonságok

Az új verzió mindent tud, amit egy korszerű file-cserélőnek tudnia kell: a WinMX-nél már megszokott egy file egyszerre több felhasználótól való letöltése itt is megjelent, chaining névre keresztelt változatban. Ennek köszönhetően sokkal kevésbé terhelődik le a hálózat, s a felhasználók is gyorsabban hozzájuthatnak a kívánt állomány(ok)hoz. A keresési technikák is átestek egy fejlesztésen, illetve a médialejátszó külön lett választva a file-megosztó programtól.

Lehetősége nyílik a felhasználóknak vásárlásra is, a Streamcast ugyanis szerződést kötött a Wurld Media nevű céggel, mely létrehozta a Morpheuson belül a Shop részleget. Ennek használatával olyan site-okon lehet online vásárolni, mint például a Travelocity vagy a Tower records.

Első benyomások – vegyes szájíz

Mégsem fogadta egyhangú lelkesedés a programot, a felhasználók arra panaszkodnak, hogy bonyolultabbá vált a szoftver használata. Ez persze lehet a 2.0-s verzió új mivolta miatt is, a fejlesztők mindenesetre azt ígérték, hogy az elkövetkezendő hetekben több apróbb fejlesztést is végre fognak hajtani a felhasználók visszajelzéseire támaszkodván.

(Megjegyzés: a felhasználói vélemények szerint a program uninstallálásával sem tűnik el a rendszerből a Wurld Media kínálta vásárlási lehetőség – csak az Ad-Aware vagy a Spybot segíthet ebben az esetben)Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle