Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új területen az AMD

Laptop

Új területen az AMD

Az Intel processzorgyártó riválisa, az AMD végre olyan szegmensben is bemutatkozhat, ahol eddig nem képviseltette magát – köszönhetően egy, a HP-vel kötött megállapodásnak.

Az egyesült HP-Compaq egyik oktatásba, kormányzati szférába illetve kis és közepes vállalatok számára árusított modellje, a Compaq Evo D315 hamarosan új ˝szívet˝ kap – a HP tervei szerint egy AMD processzorral lesz felszerelve. Ez lesz az első olyan típus a három nagyként aposztrofált gyártónál (IBM, Dell, HP), amely a kifejezetten üzleti felhasználásra szánt számítógépek esetében Athlon processzorral működik.

Elemzők szerint jelentős lépés ez az AMD-nek, de messze van még attól, hogy a nem üzleti szegmens számára gyártott számítógépek piacán levő részesedésével egyező arányban tudjon processzorokat értékesíteni ebben a szférában is.

Az Evo D315 a közép-alsó kategóriába tartozik: Athlon XP 2000+ fog benne dolgozni, s 128 MB memóriával, 20 GB-os merevlemezzel valamint CD-ROM-mal rendelkezik majd. Az Nvidia nForce chipkészletét alkalmazza a HP ebben az Evo modellben, melynek ára (monitor nélkül) 650 dollár lesz.

A Compaq döntését két tényező alapozta meg: egyrészt a cég felhasználói felől érkező kérdések az Athlon processzoros konfiguráció hiányának okára, másrészt az a tény, hogy egy – az Evo D315-ös típussal megegyező képességű – Intel processzorral felszerelt számítógép ára több mint 100 dollárral magasabb, mint a most bejelentett konfigurációé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés