Connect with us

technokrata

UHU-Linux: elkészült az első magyar Linux!

Laptop

UHU-Linux: elkészült az első magyar Linux!

Több mint egy éves fejlesztés eredményeként végre megszületett az első magyar Linux. Az UHU-Linux 1.0 RC1 már letölthető.

Az első hírek még a tél végén kezdtek szállingózni egy magyar fejlesztésű operációs rendszerről, amely nem akadt meg az ötlet és a kezdeti munkák szintjén, hanem folyamatosan fejlődött. Szépen lassan több bétaverzió is kikerült a tesztelők számára, s a közel másfél éves fejlesztés eredménye augusztus közepére beért: megszületett az UHU-Linux végleges verziója.

Az UHU-Linux alkalmazásai maximálisan kielégítik a mindennapi hálózati és multimédiás igényeket is. A disztribúcióban megtalálható a teljes egészében magyarított Gnome2, (a fordítást az UHU-Linux Kft. támogatta), KDE3, Open Office.org, MrProject, valamint a mára világhírűvé vált – és szintén támogatott – magyar fejlesztésű médialejátszó, az mplayer is.

Az UHU-Linux disztribúció béta korszaka az 1.0-RC1 kiadásával lezárult. A mostani verzió esetleges hibáit továbbra is az oldalon lehet bejelenteni. Ebből látható, hogy a fejlesztés még korántsem ért véget; a fejlesztők igyekeznek még szebbé, jobbá tenni az UHU-t.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle