Connect with us

technokrata

Symantec NIS 2003 – továbbfejlesztett internetes biztonság

Laptop

Symantec NIS 2003 – továbbfejlesztett internetes biztonság

A Symantec Norton Internet Security programja hamarosan végleges verzióban is piacra kerül, képességeit azonban már a bétaverzió is képes demonstrálni. Fejlesztések és újítások – részletek itt.

Az idei ősz a Symantec szoftverei egy részének megújulását hozza magával: a Norton Antivirus, a Norton Internet Security és a Norton SystemWorks mind új verziószámot kap, ezzel is jelezvén a nagymérvű fejlesztést. Ezek közül a Norton Antivirussal már foglalkoztunk egy hír erejéig, ideje, hogy a Norton Internet Security 2003-as verziójáról is lehulljon a lepel.

Hat fő elemmel rendelkezik a szoftver, ezek: Antivirus 2003, Parental Control (szülői ellenőrzés), Personal Firewall (személyes tűzfal), Privacy Control (személyes adatok védelme), Spam Alert (spamszűrő), Ad Blocking (reklámszűrő). A telepítés folyamán lehetőség nyílik a szülői ellenőrzés beállítására (akár tiltó, akár engedélyező módszerrel).

A tűzfal beállítása régi felhasználók számára játszi könnyedségű lesz, hiszen a korábbi, 2002-es verzió konfigurációja importálható az új változatba. Természetesen a Symantec-nél gondoltak az új felhasználókra is, számukra teszi könnyebbé a tűzfal használatát az Automatic Program Control, mely automatikusan beállítja, mely programok milyen hozzáférést kaphatnak; de mindez megtehető manuálisan is.

A személyes adatok védelmét szolgálja a Privacy Control, mely működését tekintve nem sokban különbözik a korábbi verzióhoz képest: a cookie-k és egyéb személyes információk felügyeletét látja el. Az itt megadott tartalmak számítógépről való kijutása előtti engedélykérelem hatékony eszköz lehet bizalmas adataink illetéktelen kezekbe való jutásának megelőzésére.

Több szintű beállíthatóságának köszönhetően jól használható szolgáltatás a Spam Alert, mely a kéretlen e-mailek szűrését hivatott ellátni. A minimum, normál és maximum fokozatok tovább finomíthatók az egyéni szűrési beállításokkal (itt szintén lehetőség nyílik tiltó vagy engedélyező módszer alkalmazására). Hasonló funkciót tölt be az Ad Blocking, mely a reklámot tartalmazó popup ablakokat és a weboldalakon található reklámcsíkokat egyaránt képes eliminálni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom