Connect with us

technokrata

UnitedLinux: hónap végére tesztverzió

Laptop

UnitedLinux: hónap végére tesztverzió

Négy nagy Linux-disztribúció összehangolt munkával egy egységes Linux létrehozásán fáradozik. A UnitedLinux döntő fázisba érkezett – hónap végén elérhető lesz az operációs rendszer tesztverziója.

A Caldera International, a Conectiva, a SuSE Linux és a Turbolinux május végén bejelentették a UnitedLinux megalapítását, mely egységes mederbe tereli a Linux fejlesztéseket és a minőségbiztosítást egy globális, egységes, vállalati alkalmazásra készülő Linux disztribúció formájában. A UnitedLinux a vállalati felhasználókat célozza egy üzletvitelt a középpontba állító Linux disztribúcióval, mely tanúsítványokkal rendelkezik majd hardver és szoftver platformokra egyaránt, jelentősen felgyorsítva így a Linux befogadását a vállalati környezetbe. A megegyezés értelmében, a négy Linux vállalat együttműködik egy közös alapként használható Linux operációs környezet kifejlesztésében, melyet UnitedLinuxnak hívnak.

Szinte minden, az információtechnológiában ismert gyártó kifejezte támogatását a UnitedLinux iránt. Ezek közé tartozik az AMD, a Borland Software Corporation, a Computer Associates, a Fujitsu Siemens, a Fujitsu Japan, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a NEC, a Progress Software és az SAP.

A UnitedLinux jelentősen csökkenti majd azon disztribúciók számát, melyekre igény merül fel a szoftverek illetve a hardverek tanúsítvánnyal való ellátása terén, megteremtve így egy ténylegesen szabvány-alapú Linux operációs környezetet.

A UnitedLinux egységes Linux kóddal szolgál az IBM teljes eServer terméksorozatára, az AMD 32 bites és 64 bites, valamint az Intel x86 és Itanium processzorcsaládjára. A UnitedLinux támogatja az LSB-t (Linux Standard Base), Li18nux és a GB18030 szabványokat, lehetővé teszi a telepítést angol, német, francia, olasz, japán, koreai, portugál, magyar, spanyol, egyszerűsített és hagyományos kínai nyelveken.

Mindezt a hónap végétől, szeptember elejétől ki lehet majd próbálni, a négy cég akkorra ígérte a közösen fejlesztett operációs rendszer tesztváltozatának megjelenését. Végleges verzió csak a negyedik negyedév folyamán várható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle