Connect with us

Hirdetés

technokrata

UnitedLinux: hónap végére tesztverzió

Laptop

UnitedLinux: hónap végére tesztverzió

Négy nagy Linux-disztribúció összehangolt munkával egy egységes Linux létrehozásán fáradozik. A UnitedLinux döntő fázisba érkezett – hónap végén elérhető lesz az operációs rendszer tesztverziója.

A Caldera International, a Conectiva, a SuSE Linux és a Turbolinux május végén bejelentették a UnitedLinux megalapítását, mely egységes mederbe tereli a Linux fejlesztéseket és a minőségbiztosítást egy globális, egységes, vállalati alkalmazásra készülő Linux disztribúció formájában. A UnitedLinux a vállalati felhasználókat célozza egy üzletvitelt a középpontba állító Linux disztribúcióval, mely tanúsítványokkal rendelkezik majd hardver és szoftver platformokra egyaránt, jelentősen felgyorsítva így a Linux befogadását a vállalati környezetbe. A megegyezés értelmében, a négy Linux vállalat együttműködik egy közös alapként használható Linux operációs környezet kifejlesztésében, melyet UnitedLinuxnak hívnak.

Szinte minden, az információtechnológiában ismert gyártó kifejezte támogatását a UnitedLinux iránt. Ezek közé tartozik az AMD, a Borland Software Corporation, a Computer Associates, a Fujitsu Siemens, a Fujitsu Japan, a Hewlett-Packard, az IBM, az Intel, a NEC, a Progress Software és az SAP.

A UnitedLinux jelentősen csökkenti majd azon disztribúciók számát, melyekre igény merül fel a szoftverek illetve a hardverek tanúsítvánnyal való ellátása terén, megteremtve így egy ténylegesen szabvány-alapú Linux operációs környezetet.

A UnitedLinux egységes Linux kóddal szolgál az IBM teljes eServer terméksorozatára, az AMD 32 bites és 64 bites, valamint az Intel x86 és Itanium processzorcsaládjára. A UnitedLinux támogatja az LSB-t (Linux Standard Base), Li18nux és a GB18030 szabványokat, lehetővé teszi a telepítést angol, német, francia, olasz, japán, koreai, portugál, magyar, spanyol, egyszerűsített és hagyományos kínai nyelveken.

Mindezt a hónap végétől, szeptember elejétől ki lehet majd próbálni, a négy cég akkorra ígérte a közösen fejlesztett operációs rendszer tesztváltozatának megjelenését. Végleges verzió csak a negyedik negyedév folyamán várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés