Connect with us

technokrata

Duálprocesszoros Power Mac G4

Laptop

Duálprocesszoros Power Mac G4

Az Apple kétprocesszoros Power Mac-je Xserve architektúrával, DDR memóriával valamint előretelepített Mac OS 10.2 Jaguár operációs rendszerrel rendelkezik.

Az Apple bemutatta a teljesen új Power Mac G4 sorozatot, melynek már valamennyi modellje két PowerPC G4 processzort tartalmaz. A számítógépek dupla 1,25 és 1 GHz-es, illetve 867 MHz-es PowerPC G4 processzorokkal, az Xserve akár 333 MHz-es, 2 GByte-os DDR memóriát támogató alaplapi architektúrájával, az iparág elsô ATI Radeon 9000 Pro videokártyájával, és közel fél terabyte tárkapacitással rendelkeznek.

A több mint 150 új szolgáltatással rendelkező Mac OS X 10.2-es Jaguár verziója előre van telepítve az új dupla processzorral rendelkezô Power Mac G4 sorozat gépeire. UNIX-alapú architektúráját és a szimmetrikus többprocesszoros adatfeldolgozást kihasználva a Power Mac G4 sorozat 18 gigaflopnál nagyobb teljesítményre képes.

˝A dupla processzoros Power Mac G4 Xserve architektúrájú, DDR memóriájú, és a Mac OS 10.2 szoftverrel felszerelt rendszereket most igazán kedvezô áron kínáljuk,˝ mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. ˝Ezek a létezô leggyorsabb Mac gépek, és az új operációs rendszer valóban képes a dupla processzor kihasználására.˝

Az 1,25 GHz-es szupergyors modellen kívül az új sorozatban kaphatók 1 GHz-es, illetve 867 MHz-es processzorral rendelkezô konfigurációk is, valamennyi Velocity Engine vektoraritmetikai egységgel, és akár 2 MByte processzoronkénti harmadszintû DDR memóriával, a teljesítmény további fokozása érdekében. Valamennyi modell a legújabb NVIDIA és ATI grafikus technológiával lett ellátva, beleértve az új ATI Radeon 9000 Pro 64 MByte DDR SDRAM-os videokártyát. Minden Power Mac G4 modellt rendelkezik egy ADC és egy DVI csatolóval, hogy a felhasználó egyszerre két digitális monitort is használhasson egyszerre.

A Power Mac G4 sorozat készülékháza most már 4, akár egyenként 120 GByte kapacitású ATA/100-as meghajtó, azaz összesen közel fél terabyte számára biztosít helyet, valamint 2 optikai meghajtó – CD-RW, kombó, vagy SuperDrive – is beépíthetô.

A Mac OS 10.2 a Power Mac G4 vásárlók számára olyan új szolgáltatásokat kínál, mint a junk mail szûrôrendszerrel ellátott Mail program, az AIM-kompatibilis iChat csevegô, a rendszerszintû Címjegyzék, az Inkwell kézírás-felismerô, az MPEG4-et is támogató QuickTime 6, javított Universal Access és tökéletesített Finder, az Internet-szolgáltatásokkal felfegyverzett Sherlock 3, és az Apple új otthoni hálózati technológiája, a Rendezvous.

A Power Mac G4 sorozat legfontosabb új jellemzôi

– dupla 867 MHz-es, vagy dupla 1 GHz-es PowerPC G4 RISC processzor Velocity Engine vektoraritmetikai egységgel, 1 MByte harmadszintû gyorsítótárral, vagy dupla 1,25 GHz-es PowerPC G4 processzor Velocity Engine vektoraritmetikai egységgel, 2 MByte harmadszintû gyorsítótárral
– ATI Radeon 9000 Pro videokártya 64 MByte DDR SDRAM tárral, vagy NVIDIA GeForce4 MX videokártya 32 MByte DDR SDRAM tárral minden modellhez
– 256 vagy 512 MByte-os SDRAM memória, 266 vagy 333 MHz-es DDR SDRAM támogatása, összesen akár 2 GByte-ig
– bôvítôhely összesen négy 3.5 colos merevlemez számára
– 60, 80, vagy 120 GByte-os Ultra ATA/100-as, 7200 rpm-es meghajtók
– bôvítôhely két optikai meghajtó számára
– 5 kártyahely: négy 64-bites, 33 MHz-es PCI, és egy AGP 4x foglalat
– két 400 Mbps FireWire, és négy 12 Mbps USB csatlakozó
– 10/100/1000 BASE-T alaplapra épített Ethernet-csatoló
– opcionális AirPort 802.11 vezetéknélküli hálózat
– irodai és professzionális alkalmazások gyûjteménye, a következô programokkal: Lemke Software Graphic Converter, Omni Groups OmniGraffle and OmniOutliner, Caffeine Software PixelNhance, and Ambrosia Software Snapz Pro X; illetve az Apple digitális életstílus alkalmazásai: iMovie, iPhoto, iTunes és iDVD (ehhez SuperDrive szükséges)
– Mac OS X 10.2-es Jaguar, az Apple újgenerációs operációs rendszere

A Power Mac G4 sorozat új modelljei szeptembertôl kaphatók viszonteladóinknál.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle