Connect with us

technokrata

Sun: Intel-alapú, általános célú Linux-kiszolgáló

Laptop

Sun: Intel-alapú, általános célú Linux-kiszolgáló

Nyíltforrású szoftverekkel felszerelt, egy vagy kétprocesszoros kiépítésben kapható a Sun LX50-es szervere.

[Sajtóközlemény] A Sun bemutatta az új, x86 alapú, 1 vagy 2 darab 1,4 GHz-es Intel Pentium processzort tartalmazó, rackbe szerelhető LX50 szerverét. Az új rendszer számos nyílt forráskódú Sun szoftver mellett tertalmazza a Sun ONE szoftverportfóliójának nagy részét, valamint a vásárlók szabadon választhatnak a Sun új, vállalati szintű Linux, vagy Solaris operációs rendszerei közül és a terméktámogatási szolgáltatások teljes skálájából.

A Sun Linux 5.0 kifejezetten a Sun 32 bites x86 szerveréhez optimalizált, a szabványos 2.4 Linux kernelre épülő operációs rendszer, amelynek fejlesztése kifejezetten a stabilitásra, biztonságra, egyszerű telepítésre és távoli felügyelhetőségre koncentrálva történt.

Az Egyesült Államokban 2795 dolláros kezdő áron (1 darab 1,4 GHz CPU, 512 MB memória és 36 GB SCSI lemez) a Sun LX50 teljes mértékben integrált infrastruktúra-szoftvert – például webszervert, tűzfal/VPN-szolgáltatásokat vagy tartalom megjelenítést – kifinomult felügyelhetőséget és folyamatos terméktámogatást, valamint további szolgáltatásokat is kínál.

A szerverhez adott szoftverek: Java 2 SDK Standard Edition, Sun ONE ASP for Linux, TomCat (JSP), MySQL (adatbázis), Apache (webszerver), WU-FTP (FTP), Sendmail (e-mailszerver), Bind (DNS-szerver), Sun Grid Engine és Sun Streaming Server. Az új szerver egyszerűen felügyelhető távolról a böngésző alapú, kifejezetten a sok egyforma gép felügyeletéhez készített Sun Cobalt Control Station segítségével. A Sun komoly erőkkel dolgozik azon, hogy a nagy szoftverházak (ISV) számára is ideális gépen elérhető legyen a Sun teljes alkalmazásportfoliója. A rendszer szállítása megkezdődött, s várhatóan augusztus 26-tól lesz elérhető széles körben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle