Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antenna Hungária eredmények

Laptop

Antenna Hungária eredmények

Az Antenna Hungária által közzétett eredmények az első negyedév vesztesége után mindenképp javulást mutatnak, mindezért azonban főként a konszolidációs folyamatok kedvező alakulása okolható.

Közzé tette I. féléves gyorsjelentését az Antenna Hungária vállalatcsoport.

Az AH-csoport 2002. I. félévében nyereséget tudott realizálni, mely a V.R.A.M. (Vodafone) Rt-ben az elmúlt egy év alatt bekövetkezett kétszeri ázsióval történő tőkeemelésnek (melyben az Antenna Hungária Rt. nem vett részt) és ezzel összefüggésben az AH-részesedés csökkenésének köszönhető.

Ennek eredményeképpen a társaság konszolidált szinten félmilliárdos nyereséggel zárta az első félévet. Mivel várhatóan az év hátralévő részében már nem lesz további tőkeemelés a V.R.A.M. Rt-ben, így konszolidált szinten az Antenna-csoport pénzügyi eredménye várhatóan csökkenést fog mutatni.

Az értékesítés nettó árbevétele 12,1 milliárd Ft-ot tett ki 2002. első félévében, mely 2001. első félévéhez képest 5,3%-os növekedés. A bevételek 55%-a műsorterjesztésből, 23%-a távközlésből, 7%-a AntennaMikro szolgáltatásból, 4%-a szerviz szolgáltatásból, 11%-a pedig egyéb tevékenységekből származott.

Az üzleti tevékenység eredménye 697 millió Ft-tal csökkent 2001. első félévéhez képest, ez főként a V.R.A.M. Rt. konszolidációjából adódó aktív tőkekonszolidációs különbözet leírásából (553 millió Ft) adódik.

A pénzügyi műveletek eredménye 2002. első félévében az előző év hasonló időszakához képest 3,251 milliárd Ft-tal javult, ami a V.R.A.M. Rt-ben lévő AH-részesedés csökkenésének és az elmúlt egy év alatt bekövetkezett kétszeri ázsióval történő tőkeemelésnek (melyben az anyavállalat nem vett részt) köszönhető. Az ázsióval történt tőkeemelésnek és a részesedés csökkenésének eredményeként az anyavállalat részesedésére jutó saját tőke 2001. december 31-éhez képest 837 millió Ft-tal magasabb, mely növeli a konszolidált eredményt.

A vállalatcsoport eszközeinek értéke 2002. június 30-án 48,47 milliárd Ft, mely 9%-kal magasabb, mint a 2001. június 30-i érték. A cég 4 milliárd Ft-ot meghaladó értékű beruházásainak immáron 61%-a távközlési, 23%-a infrastruktúra, 10%-a műsorszórási és 6%-a multimédia és egyéb beruházásokhoz kapcsolódott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés