Connect with us

technokrata

Szövetségben az Oracle és a Dell Computer

Laptop

Szövetségben az Oracle és a Dell Computer

Az e-business szoftverek eladásának felfutását várja az Oracle a Dellel nemrég megkötött egyezség révén.

Hétfőn jelenti be a két cég, hogy a Dell hardvervásárlóinak az Oracle alkalmazásszerver szoftverét kínálja majd e-business és website tranzakciók elvégzésére. Az olyan extra képességekkel, mint a portálszoftver, felvértezett alkalmazásszerver kapcsán kötött egyezmény a korábbi megállapodás kibővítése, hiszen a PowerEdge szerverek kapcsán a két cég már felvette a kapcsolatot egymással júniusban (a Dell vállalta, hogy ezen szervereire az Oracle 9i 2-es adatbázis-szoftverét és a Red Hat Linux Advanced Serverét telepíti).

Az Oracle termékmarketingének vezérigazgatója, John Magee elmondása szerint a Dell ügyfelei a megállapodásnak köszönhetően akár a Delltől is megvásárolhatják az Oracle 9i-t. Ezzel elsősorban a közepes vállalatok piacát célozták meg – ugyanis ez a szegmens növekszik a legdinamikusabban.

Az 1 milliárd dolláros alkalmazásszerver piacán a Dell segítségével még nagyobb részesedést szerezhet az Oracle. Erre szüksége is van a cégnek, hiszen ebben a szegmensben ˝csak˝ a harmadik: 12 százalékos részesedését az IBM és a BEA is megelőzi, legalábbis a Gartner elemzése szerint.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom