Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változnak a Matáv telefondíjai szeptember 1-jétől

Laptop

Változnak a Matáv telefondíjai szeptember 1-jétől

A Matáv szeptember 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit. A hatósági tarifák emelését a 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet szabályozza.

A 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet az első félévben csak a havidíjak emelését engedélyezte, továbbá meghatározta, hogy a vezetékes távközlési tarifák az idén éves viszonylatban 4%-kal emelkedhetnek.

Február 1-jével megtörtént a rendelet által előirányzott első emelés, a további árváltoztatásra július 1-jétől nyílt lehetőség. Ez utóbbival a Matáv csak késleltetve, szeptember 1-jétől él – továbbra sem kihasználva a maximális emelési lehetőséget, amelyet a rendelet biztosít.

Mint korábban Dr. Kövesi Gabriella, a Matáv szolgáltatásjogi osztályvezetője a Terminalnak elmondta: ´jogukban áll az egyetemes szolgáltatóknak áraikat a rendeletben foglalt határokat betartva megemelni – de ez nem kötelező´.

Így szeptember 1-jétől az analóg vonalak havi előfizetési díjai átlagosan 2,99%-kal emelkednek. Az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 2.998 Ft helyett bruttó 3.080 Ft lesz, míg az üzleti fővonal bruttó 4.030 Ft-ról 4.150 Ft-ra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1.008,75 Ft-ról 1.225 Ft-ra, az üzleti ikervonal 1.362,50 Ft-ról 1.387,50 Ft-ra változik.

A helyi hívások percdíjai csúcsidőben (07-18 óra) 10 százalékkal, csúcsidőn kívül (18-07 óra, továbbá hétvégén és munkaszüneti napokon) 8,33 százalékkal emelkednek. Csökken viszont a kapcsolási díj 10,53%-kal (bruttó 4,75 Ft-ról 4,25 Ft-ra).

A kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve a helyi hívások díja a listaárak tekintetében átlagosan 5,19%-kal nő.

A belföldi távolsági és az agglomerációs (helyközi II.) hívások percdíja a hálózaton belül (azaz a Matáv szolgáltatási területén belül hívott számok esetében) nem változik.

Változik a percdíj a Vivendi, a HTCC, a Monortel és az Emitel hálózatában végződő hívások esetében, ugyanis ezen szolgáltatók Referencia Összekapcsolási Ajánlatában a Matávénál magasabb összekapcsolási díjakat hagyott jóvá a Hírközlési Döntőbizottság. Ezért a Matáv hálózatán kívüli vezetékes hálózatokba irányuló hívások díja emelkedik szeptember 1-jétől a Bázis, Minimál, és Csevegő díjcsomagokban.

A Kontroll és Ritmus díjcsomagokat használó ügyfelek továbbra is változatlan percdíjjal hívhatják a többi vezetékes szolgáltató ügyfeleit. A mobil irányokba menő hívások és a külföldi beszélgetések percdíja is változatlan marad.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés