Connect with us

technokrata

Változnak a Matáv telefondíjai szeptember 1-jétől

Laptop

Változnak a Matáv telefondíjai szeptember 1-jétől

A Matáv szeptember 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit. A hatósági tarifák emelését a 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet szabályozza.

A 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet az első félévben csak a havidíjak emelését engedélyezte, továbbá meghatározta, hogy a vezetékes távközlési tarifák az idén éves viszonylatban 4%-kal emelkedhetnek.

Február 1-jével megtörtént a rendelet által előirányzott első emelés, a további árváltoztatásra július 1-jétől nyílt lehetőség. Ez utóbbival a Matáv csak késleltetve, szeptember 1-jétől él – továbbra sem kihasználva a maximális emelési lehetőséget, amelyet a rendelet biztosít.

Mint korábban Dr. Kövesi Gabriella, a Matáv szolgáltatásjogi osztályvezetője a Terminalnak elmondta: ´jogukban áll az egyetemes szolgáltatóknak áraikat a rendeletben foglalt határokat betartva megemelni – de ez nem kötelező´.

Így szeptember 1-jétől az analóg vonalak havi előfizetési díjai átlagosan 2,99%-kal emelkednek. Az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 2.998 Ft helyett bruttó 3.080 Ft lesz, míg az üzleti fővonal bruttó 4.030 Ft-ról 4.150 Ft-ra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1.008,75 Ft-ról 1.225 Ft-ra, az üzleti ikervonal 1.362,50 Ft-ról 1.387,50 Ft-ra változik.

A helyi hívások percdíjai csúcsidőben (07-18 óra) 10 százalékkal, csúcsidőn kívül (18-07 óra, továbbá hétvégén és munkaszüneti napokon) 8,33 százalékkal emelkednek. Csökken viszont a kapcsolási díj 10,53%-kal (bruttó 4,75 Ft-ról 4,25 Ft-ra).

A kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve a helyi hívások díja a listaárak tekintetében átlagosan 5,19%-kal nő.

A belföldi távolsági és az agglomerációs (helyközi II.) hívások percdíja a hálózaton belül (azaz a Matáv szolgáltatási területén belül hívott számok esetében) nem változik.

Változik a percdíj a Vivendi, a HTCC, a Monortel és az Emitel hálózatában végződő hívások esetében, ugyanis ezen szolgáltatók Referencia Összekapcsolási Ajánlatában a Matávénál magasabb összekapcsolási díjakat hagyott jóvá a Hírközlési Döntőbizottság. Ezért a Matáv hálózatán kívüli vezetékes hálózatokba irányuló hívások díja emelkedik szeptember 1-jétől a Bázis, Minimál, és Csevegő díjcsomagokban.

A Kontroll és Ritmus díjcsomagokat használó ügyfelek továbbra is változatlan percdíjjal hívhatják a többi vezetékes szolgáltató ügyfeleit. A mobil irányokba menő hívások és a külföldi beszélgetések percdíja is változatlan marad.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle