Connect with us

technokrata

Matáv – Deutsche Telekom: augusztus 21-én minden kiderül

Laptop

Matáv – Deutsche Telekom: augusztus 21-én minden kiderül

A Deutsche Telekom nem kommentálja a Matávval kapcsolatos terveiről szárnyra kapott híreszteléseket, csupán annyit közölt: augusztus 21-én, a DT féléves eredményeinek nyilvánosságra hozatalakor minden kiderül.

A Deutsche Telekom (DT) nem kommentálta a Matáv kilátásba helyezett megszorító intézkedéseiről, a magyar cég esetleges eladásáról, valamint a Westel megvásárlásáról szárnyra kapott híreszteléseket. Csupán annyit közöltek: augusztus 21-én, a DT féléves eredményeinek nyilvánosságra hozatalakor minden kiderül – értesült a Népszabadság.

A német telekommunikációs óriás közölte, hogy a következő időszak vállalati tervei (a leányokkal kapcsolatban is) legközelebb augusztus 21-én, a féléves eredményeinek publikálásakor kerülnek nyilvánosságra.

A hírek szerint a Deutsche Telekom olyan takarékossági intézkedéscsomagról számol be, amely éves szinten egymilliárd eurós költségcsökkentést jelent a társaságnak. A Börsen-Zeitung lap értesülése szerint Helmut Sihler, a DT megbízott új vezetője elektronikus levélben jelezte a dolgozóknak a szándékot. A döntés mindenesetre érinti majd a Matávot.

A felreppent hírek szerint jövőre a Matáv 9.200 dolgozójának 13 százalékát kívánja elbocsátani. A mintegy 1.200 dolgozó elküldése 3-3,5 milliárd forintos megtakarítást jelent éves szinten a Matávnak. Az elbocsátásokat konkrétan az indokolja, hogy ez már a második év, amikor csökken a fix vonalak száma – tavaly 5 százalékkal esett vissza -, mialatt a mobilszektor folyamatosan bővül.

További találgatásra adtak okot az elmúlt héten azon pletykák, melyek szerint a Deutsche Telekom megvásárolja a Westelt a Matávtól, illetve, hogy a DT fontolgatja kiszállását magyar leánycégéből, emellett a Westel megvétele után a DT nemcsak a Matávot értékesítené, hanem orosz és lengyel mobilpiaci érdekeltségeit is. A Westel leválasztása, valamint annak a T-Mobile-hoz való csatlakoztatása után, így az esetleges értékesítés jóval jelentősebb mértékben tudna hozzájárulni a DT felhalmozott adósságállományának leépítéséhez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle