Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv – Deutsche Telekom: augusztus 21-én minden kiderül

Laptop

Matáv – Deutsche Telekom: augusztus 21-én minden kiderül

A Deutsche Telekom nem kommentálja a Matávval kapcsolatos terveiről szárnyra kapott híreszteléseket, csupán annyit közölt: augusztus 21-én, a DT féléves eredményeinek nyilvánosságra hozatalakor minden kiderül.

A Deutsche Telekom (DT) nem kommentálta a Matáv kilátásba helyezett megszorító intézkedéseiről, a magyar cég esetleges eladásáról, valamint a Westel megvásárlásáról szárnyra kapott híreszteléseket. Csupán annyit közöltek: augusztus 21-én, a DT féléves eredményeinek nyilvánosságra hozatalakor minden kiderül – értesült a Népszabadság.

A német telekommunikációs óriás közölte, hogy a következő időszak vállalati tervei (a leányokkal kapcsolatban is) legközelebb augusztus 21-én, a féléves eredményeinek publikálásakor kerülnek nyilvánosságra.

A hírek szerint a Deutsche Telekom olyan takarékossági intézkedéscsomagról számol be, amely éves szinten egymilliárd eurós költségcsökkentést jelent a társaságnak. A Börsen-Zeitung lap értesülése szerint Helmut Sihler, a DT megbízott új vezetője elektronikus levélben jelezte a dolgozóknak a szándékot. A döntés mindenesetre érinti majd a Matávot.

A felreppent hírek szerint jövőre a Matáv 9.200 dolgozójának 13 százalékát kívánja elbocsátani. A mintegy 1.200 dolgozó elküldése 3-3,5 milliárd forintos megtakarítást jelent éves szinten a Matávnak. Az elbocsátásokat konkrétan az indokolja, hogy ez már a második év, amikor csökken a fix vonalak száma – tavaly 5 százalékkal esett vissza -, mialatt a mobilszektor folyamatosan bővül.

További találgatásra adtak okot az elmúlt héten azon pletykák, melyek szerint a Deutsche Telekom megvásárolja a Westelt a Matávtól, illetve, hogy a DT fontolgatja kiszállását magyar leánycégéből, emellett a Westel megvétele után a DT nemcsak a Matávot értékesítené, hanem orosz és lengyel mobilpiaci érdekeltségeit is. A Westel leválasztása, valamint annak a T-Mobile-hoz való csatlakoztatása után, így az esetleges értékesítés jóval jelentősebb mértékben tudna hozzájárulni a DT felhalmozott adósságállományának leépítéséhez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés