Connect with us

Hirdetés

technokrata

IKARUS-FŐNIX: komponens-alapú üzleti alkalmazások

Laptop

IKARUS-FŐNIX: komponens-alapú üzleti alkalmazások

Az IKARUS-FŐNIX Kft. az IFS Applications nevű integrált vállalatirányítási rendszert választotta a vállalat jövőre vonatkozó stratégiáját támogatni képes üzleti megoldásként.

Az IKARUS-FŐNIX Kft. és a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft. nem rég kötötte meg azt a szerződést, mely az IFS Applications integrált vállalatirányítási rendszer pénzügy-számviteli, logisztikai, termelésirányítási moduljainak bevezetését foglalja magában a szeghalmi székhelyű vállalatnál. Ez a szerződés annak az együttműködési megállapodásnak az első eredménye, melyet az IFS Hungary Kft. a közelmúltban kötött a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft-vel.

Az IKARUS-FŐNIX Kft. az IKARUS csoport tagjaként üzemanyagtartályokat, alvázakat, valamint egyéb járműipari alkatrészeket gyárt a mezőgazdasági gépiparban és a haszonjármű-iparban tevékenykedő multinacionális partnerei számára. A cég stratégiájának fő elemei, egyrészt tevékenységének magasabb fokú integrációja a globális járműiparba, a gyártási együttműködések illetve stratégiai kapcsolatok segítségével, másrészt az elmúlt 40 év járműgyártási tapasztalata, megújult technológiai háttere és innováció segítségével az egyik legjelentősebb ipari vállalattá válni Magyarországon. Stratégiája megvalósításához a vállalatnak mindenképpen szüksége volt egy korszerű integrált vállalatirányítási rendszerre és a feladatra az IFS Applications-t találta a legalkalmasabbnak.

Az IFS Applications modern komponens-alapú architektúrája lehetővé teszi, hogy a vállalat mindig csak azokat a komponenseket vásárolja meg, amire éppen szüksége van, majd a későbbiekben a szervezet igényeinek megfelelően lehet a rendszert további modulokkal bővíteni. Az IFS rendszere különösen jól képes támogatni a különféle együttműködésen alapuló üzleti modelleket, melyre az IKARUS-FŐNIX stratégiájának sarkalatos pontja, a magasabb fokú járműipari integrációra való törekvés okán különösen nagy szüksége van. A rendszer bevezetése idén júliusban indul a vállalatnál.

Az IKARUS csoport egyébként Szeghalmon kívül még Budapesten, Móron, Székesfehérváron, valamint Szegeden is rendelkezik gyártóbázissal, valamint többek között olyan világhírű járműipari vállalatoknak szállít alkatrészeket, mint a Renault, a Volvo, az Iveco, a Neoplan, a Kässbohrer, a DAF, a John-Deere, és a Bobcat, illetve a Volkswagen, az Audi, a Mercedes, a Saab, az Opel és a Suzuki.

Az IFS Hungary Kft. az 1983-ban alapított svéd, integrált üzleti megoldásokat fejlesztő IFS AB leányvállalataként 2000 óta foglalkozik az IFS Applications rendszer hazai képviseletével, melyben kiemelt partnere a Műszertechnika-Horizont Rendszerfejlesztő és Tanácsadó Kft.

Az IFS Applications nevű integrált vállalatirányítási rendszert már olyan nagyvállalatok használják Magyarországon, mint például az Akzo Nobel Coatings Festékgyártó és Kereskedelmi Rt. vagy a Prodax Elektromos Szerelvénygyártó részvénytársaság.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés