Connect with us

Az új HP jegyzi a világ 500 legnagyobb teljesítményű szuperkomputereinek egyharmadát

Laptop

Az új HP jegyzi a világ 500 legnagyobb teljesítményű szuperkomputereinek egyharmadát

A HP és a Compaq májusi összeolvadása nyomán számos más területhez hasonlóan az új HP a világ legnagyobb teljesítményű szuperkomputereit összesítő 500-as listán is egyértelműen átvette a vezető szerepet.

A mannheimi és tennessee-i egyetem munkatársai által működtetett webhely tanúsága szerint az 500 helyből az új cég nem kevesebb, mint 168-at tudhat magáénak, ezzel 33,6 százalékát birtokolva a megszerezhető pozícióknak. A HP eredményével a HPTC piac olyan tradicionális szereplőit is képes volt maga mögé utasítani, mint az IBM, és az SGI, a szintén amerikai SUN Microsystems-szel összehasonlítva pedig közel ötszörös fölénnyel bír az átadott rendszerek számát tekintve. A listán található szuperkomputerek összteljesítményét alapul véve a HP előnye, ha lehet még szignifikánsabb: 168 rendszere nagyjából hétszeresen múlja felül a SUN 37 rendszeréét.

A HP elsősége mindazonáltal nem érte váratlanul a HPTC piac történéséit nyomon követő szakértőket, hiszen emlékezetes, hogy az új cég két elődje már évek óta külön-külön is vezető pozíciót birtokolt ezen a területen. A 168 helyhez 146-tal hozzájáruló ”klasszikus” HP elsősorban SuperDome és HyperPlex rendszereinek köszönhette előkelő helyezését, míg az egykori Compaq 22 szuperkomputere főleg AlphaServer ES40/ES45 alapokon épült fel. Megjegyzendő, hogy ez utóbbi modellek hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvendenek: a HP adatai szerint ezekből a négyutas, számos világrekordot jegyző kiszolgálókból különböző vállalatoknál jelenleg összesen 120 darab teljesít szolgálatot. Ugyanígy, az akár 64 processzorig skálázható, és egyedülálló partícionálási képességekkel rendelkező HP SuperDome szerverekből is számos darab talált gazdára a magyarországi cégek között.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom