Connect with us

Az Axelero jogorvoslatot kér a V-fon megtévesztő reklámja miatt

Laptop

Az Axelero jogorvoslatot kér a V-fon megtévesztő reklámja miatt

A Vivendi-csoporthoz tartozó V-fon napokban indított online reklámkampánya azt hiteti el a nagyközönséggel, hogy július 1-jétől megszűnik az internetezés lehetősége. Az Axelero Internet ügyfélszolgálatára folyamatosan érkeznek a kampány állítására hivatkozó reklamációk, ezért – az internetezők megtévesztése miatt – a vállalat jogi úton kívánja elérni a kampány felfüggesztését és a tisztességtelen piaci magatartás tényének megállapítását.

Több internetes portálon is megjelent a napokban egy reklámbanner, amely megtévesztésig hasonlít egy olyan hibaüzenetre, amit a számítógép operációs rendszere szokott megjeleníteni. A “hibaüzenet” szövege szerint a felhasználó Internet-kapcsolata július elsején megszakad, s “igen” vagy “nem” gomb megnyomásával válaszolhat arra a kérdésre, szeretne-e tovább internetezni.

A banner az Axelero Internet többszáz előfizetőjében azt a teljesen alaptalan meggyőződést keltette, hogy Internet-szolgáltatásuk ténylegesen megszűnik, emiatt megkeresték a vállalat ügyfélszolgálatát, mi a teendőjük a szerződés meghosszabbításával kapcsolatban, illetve szolgáltatójuk megbízhatatlanságának egyik – alaptalan – bizonyítékát vélték felfedezni a hírben.

Az ügyfélszolgálatra érkezett bejelentésekből kiderül, hogy a bannert nem reklámként értelmezték az aggódó internetezők. A piacvezető szolgáltató ezért az internetezők félrevezetése, illetve tisztességtelen piaci magatartás miatt jogorvoslatért fordul a bírósághoz, a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez és a Magyar Reklámszövetséghez.

“Ez a kampány azt mutatja, eddig nem látott mértékben eldurvult a kommunikációs háború az Internet-szolgáltatások piacán. Stratégiai tévedésnek gondolom a rövidtávú üzleti érdekek szolgálatába állított megtévesztő eszközök használatát, amikor a piac minden szereplőjének az lenne a küldetése, hogy társadalmi szintű ismeretterjesztést folytasson a netről. A Vivendi-csoportnak is óvnia kellene az Internetbe vetett bizalmat, márpedig ez a pánikkeltés sem a szolgáltatók, sem az internetezők érdekeit nem szolgálja” – nyilatkozta Drajkó László, az Axelero Internet vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő