Connect with us

technokrata

Az Axelero jogorvoslatot kér a V-fon megtévesztő reklámja miatt

Laptop

Az Axelero jogorvoslatot kér a V-fon megtévesztő reklámja miatt

A Vivendi-csoporthoz tartozó V-fon napokban indított online reklámkampánya azt hiteti el a nagyközönséggel, hogy július 1-jétől megszűnik az internetezés lehetősége. Az Axelero Internet ügyfélszolgálatára folyamatosan érkeznek a kampány állítására hivatkozó reklamációk, ezért – az internetezők megtévesztése miatt – a vállalat jogi úton kívánja elérni a kampány felfüggesztését és a tisztességtelen piaci magatartás tényének megállapítását.

Több internetes portálon is megjelent a napokban egy reklámbanner, amely megtévesztésig hasonlít egy olyan hibaüzenetre, amit a számítógép operációs rendszere szokott megjeleníteni. A “hibaüzenet” szövege szerint a felhasználó Internet-kapcsolata július elsején megszakad, s “igen” vagy “nem” gomb megnyomásával válaszolhat arra a kérdésre, szeretne-e tovább internetezni.

A banner az Axelero Internet többszáz előfizetőjében azt a teljesen alaptalan meggyőződést keltette, hogy Internet-szolgáltatásuk ténylegesen megszűnik, emiatt megkeresték a vállalat ügyfélszolgálatát, mi a teendőjük a szerződés meghosszabbításával kapcsolatban, illetve szolgáltatójuk megbízhatatlanságának egyik – alaptalan – bizonyítékát vélték felfedezni a hírben.

Az ügyfélszolgálatra érkezett bejelentésekből kiderül, hogy a bannert nem reklámként értelmezték az aggódó internetezők. A piacvezető szolgáltató ezért az internetezők félrevezetése, illetve tisztességtelen piaci magatartás miatt jogorvoslatért fordul a bírósághoz, a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez és a Magyar Reklámszövetséghez.

“Ez a kampány azt mutatja, eddig nem látott mértékben eldurvult a kommunikációs háború az Internet-szolgáltatások piacán. Stratégiai tévedésnek gondolom a rövidtávú üzleti érdekek szolgálatába állított megtévesztő eszközök használatát, amikor a piac minden szereplőjének az lenne a küldetése, hogy társadalmi szintű ismeretterjesztést folytasson a netről. A Vivendi-csoportnak is óvnia kellene az Internetbe vetett bizalmat, márpedig ez a pánikkeltés sem a szolgáltatók, sem az internetezők érdekeit nem szolgálja” – nyilatkozta Drajkó László, az Axelero Internet vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök