Connect with us

technokrata

Oracle9i 2: új adattömörítési technológia

Laptop

Oracle9i 2: új adattömörítési technológia

Az Oracle9i adatbázis-kezelő 2. verziójában olyan új adattömörítési technológia került alkalmazásra, amely lehetőséget kínál a nagyon nagy méretű adatbázisok felhasználói számára, hogy megnöveljék adattárházuk összkapacitását.

Az első éles tesztek azt mutatják, hogy az új táblatömörítési technológiával az adattárházak adattábláinál háromszorostól tízszeresig terjedő tömörítést és méretcsökkenést lehet elérni UNIX, Windows és Linux operációs rendszereken. Ezzel jelentősen csökken a VLDB-felhasználók adattárolási összköltsége. (Egy terabyte adat tárolásának átlagos költsége akár a 400 ezer dollárt is elérheti.)

Az Oracle9i 2. verziója teljes mértékben és közvetlenül az adatbázisban integrálja a relációs és a többdimenziós szolgáltatásokat – OLAP, adatbányászat, ETL –, így a felhasználó a valós idejű adatelemzéseket rugalmasabb méretezhetőséggel, fokozott megbízhatósággal, nagyobb biztonsággal és teljesítménnyel, valamint jóval olcsóbban valósíthatja meg.

A táblatömörítési technológia ideális megoldás az olyan VLDB-felhasználóknak, akik ritkán frissített visszamenőleges adatokat szándékoznak nagy tömegben tárolni és jelentősen csökkenthetik az adattárolás költségeit, illetve adattárházas rendszereik élettartamköltségét.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp