Connect with us

technokrata

Crusoe processzoros Gericom noteszgép – hamarosan

Laptop

Crusoe processzoros Gericom noteszgép – hamarosan

A német Gericom olyan notebookot kíván piacra dobni, melyben a Transmeta cég kifejezetten alacsony energiaigényűre tervezett Crusoe processzorát alkalmazná.

A Gericom A2 egy 800 MHz-es TM5800-as Crusoe processzor köré fog épülni. A Transmeta processzor alacsony áráról és alacsony mértékű energiaigényéről ismert, így az A2-es körülbelül 5 órás üzemidőt biztosít majd leendő tulajdonosainak.

256 MB-nyi memória és egy 40 GB-os merevlemez kerül majd a Gericom A2-es modelljébe, alapkíépítettségben. Várható tömege körülbelül 1,5 kilogramm lesz, vastagsága pedig 2,6 centiméter. Kijelzője 12,1 colos TFT lesz, mely maximálisan XGA (1024×768) felbontásra képes.

2.0-s USB és FireWire porttal, TV-OUT-tal lesz felszerelve a noteszgép, mely akár egy opcionális DVD/CD-RW kombómeghajtóval is kiegészíthető. Az év harmadik negyedévében piacra kerülő Gericom A2-es ára sajnos egyelőre nem ismert.

Egyre több gyártó alkalmazza a Transmeta processzorait, például a Fujitsu is nemrég jelentette be a LifeBook P2000-es sorozatának Crusoe-sítását. A Sony PictureBook és Vaio szériái is rendelkeznek olyan modellekkel, melyben ezen CPU teljesít szolgálatot, valamint a Toshiba új Libretto típusai is Transmeta processzorra épülnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp