Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD processzorok is segítették a Klónok Támadásának forgatását

Laptop

AMD processzorok is segítették a Klónok Támadásának forgatását

A Star Wars legenda legújabb részének, a Klónok Támadásának munkálataihoz AMD Athlon MP gépeket is alkalmaztak.

Manapság egy magára valamit is adó sci-fi, avagy fantasy film egyszerűen nem piacképes látványos effektek, valamint hihetetlen jelenetek nélkül. Ezeket napjainkban számítógépek segítségével készítik el. A legújabb Star Wars film majd minden jelenetében használnak több, kevesebb digitális effektet, valamint a forgatókönyv is kibővült egy digitális segédeszközzel.

A filmben szereplő effekteket, a kizárólag digitálisan megformált figurákat, valamint tárgyakat végleges formában az ILM (Industrial Light and Magic) alkotta. A film elkészítéséhez azonban egy másik cég, a JAK Studios is rendkívüli segítséget nyújtott. Ugyanis nagymértékben segítették a mű létrejöttét az előzetes digitális képalkotással. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a forgatókönyv alapján a jeleneteket lemodellezték három dimenzióban, textúrázott környezettel és kizárólag digitális szereplőkkel. Ezzel a módszerrel a rendező tisztán láthatja, hogyan mutat majd a megálmodott jelenet, valamint hogy egyáltalán megvalósítható-e. Az eleddig csak a forgatási helyszíneken, forgatás közben jelentkező problémák is jelentős mértékben csökkennek. A kamerák beállítását, elhelyezését már a digitális forgatókönyvben kipróbálhatja a rendező. A szereplők számára is jobban érthető, hogy mit is szeretne látni a rendező, ugyanis megtekinthetik az előzetes digitális változatot.

Ennek a majdhogynem elengedhetetlenül fontos modellezésnek hála a költségek lefaraghatók voltak. Az „analóg” forgatókönyv alapján 4000 jelenet készült el digitális formában a JAK-nál alkalmazott kétprocesszoros Athlon MP gépeken. Végül a filmbe 1800 jelenet került, melyek kiválogatása, valamint elkészítése sokkal költségesebb, valamint időigényesebb lett volna a JAK és ezáltal az AMD segítsége nélkül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés