Connect with us

technokrata

AMD processzorok is segítették a Klónok Támadásának forgatását

Laptop

AMD processzorok is segítették a Klónok Támadásának forgatását

A Star Wars legenda legújabb részének, a Klónok Támadásának munkálataihoz AMD Athlon MP gépeket is alkalmaztak.

Manapság egy magára valamit is adó sci-fi, avagy fantasy film egyszerűen nem piacképes látványos effektek, valamint hihetetlen jelenetek nélkül. Ezeket napjainkban számítógépek segítségével készítik el. A legújabb Star Wars film majd minden jelenetében használnak több, kevesebb digitális effektet, valamint a forgatókönyv is kibővült egy digitális segédeszközzel.

A filmben szereplő effekteket, a kizárólag digitálisan megformált figurákat, valamint tárgyakat végleges formában az ILM (Industrial Light and Magic) alkotta. A film elkészítéséhez azonban egy másik cég, a JAK Studios is rendkívüli segítséget nyújtott. Ugyanis nagymértékben segítették a mű létrejöttét az előzetes digitális képalkotással. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy a forgatókönyv alapján a jeleneteket lemodellezték három dimenzióban, textúrázott környezettel és kizárólag digitális szereplőkkel. Ezzel a módszerrel a rendező tisztán láthatja, hogyan mutat majd a megálmodott jelenet, valamint hogy egyáltalán megvalósítható-e. Az eleddig csak a forgatási helyszíneken, forgatás közben jelentkező problémák is jelentős mértékben csökkennek. A kamerák beállítását, elhelyezését már a digitális forgatókönyvben kipróbálhatja a rendező. A szereplők számára is jobban érthető, hogy mit is szeretne látni a rendező, ugyanis megtekinthetik az előzetes digitális változatot.

Ennek a majdhogynem elengedhetetlenül fontos modellezésnek hála a költségek lefaraghatók voltak. Az „analóg” forgatókönyv alapján 4000 jelenet készült el digitális formában a JAK-nál alkalmazott kétprocesszoros Athlon MP gépeken. Végül a filmbe 1800 jelenet került, melyek kiválogatása, valamint elkészítése sokkal költségesebb, valamint időigényesebb lett volna a JAK és ezáltal az AMD segítsége nélkül.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák