Connect with us

technokrata

AMD bővíti a Hammer által támogatott memóriák körét?

Laptop

AMD bővíti a Hammer által támogatott memóriák körét?

Nem hivatalos információk szerint az AMD módosítja a Hammer processzoraiban található memóriavezérlőt.

A Hammer architektúra részletes információinak megjelenése után felmerültek a kétségek az integrált memóriavezérlővel kapcsolatban. A vezérlő üzemelési sebességének növekedése és késleltetésének csökkenése ugyan az integráltság pozitív hatásai, azonban csak olyan memóriát képes vezérelni, amelyre tervezték.

Eleddig az asztali gépekbe szánt processzoroknál nem merült fel ilyen probléma, ugyanis a memória vezérléséért felelős rendszer az alaplapi chipsetben kapott helyet. A memóriatípusok közötti váltás így nem jelentett gondot. Az integrált vezérlővel azonban ez a lehetőség elvész. Lévén, ha új típusú memóriát kíván a gyártó a processzor mellett alkalmazni, akkor újra kell tervezni az integrált vezérlőt.

Most felmerült annak a lehetősége, hogy a fentieket figyelembe véve az AMD módosítja a közel fél év múlva várható újdonságot. A pillanatnyilag csak és kizárólag DDR333-at támogató Hammerek a meg nem erősített információk szerint DDR II támogatást, valamint dupla csatornás memória támogatást is tartalmazni fognak megjelenésükkor. Bár ez mindenféleképpen jó lépés lenne, azonban megjegyzendő, hogy ez a megjelenés csúszását is okozhatja.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle