Connect with us

technokrata

Bevezették a HP-UX 11i 1.6-os változatát

Laptop

Bevezették a HP-UX 11i 1.6-os változatát

A HP ma bemutatott, 1.6-os verziószámú, új HP-UX 11i operációs rendszere sokoldalú, stabil nagyvállalati platformot biztosít az Intel Itanium processzorcsaládhoz.

A HP elsőként jelent meg a piacon Itanium-alapú rendszerekhez szánt UNIX operációs rendszerrel, így ezen a területen gyakorlatilag a HP-UX 11i 1.6-os változata tekinthető az ágazat új szabványának.

A PA-RISC és az Itanium architektúrák között adat-, forrás- és bináris kompatibilitást nyújtó HP-UX 11i Version 1.6 az Itanium-alapú rendszerekre történő egyszerű átállás biztosítása révén hosszú távú értékállóságot és beruházásvédelmet garantál felhasználói számára. Az új változatot a HP-UX 11i operációs rendszert a BEA is támogatja.

˝Nagy izgalommal vártuk HP-UX 11i nagyvállalati felhasználásra szánt 1.6-os változatának bevezetését, hiszen az új operációs rendszer révén az Itanium processzorcsalád végre a nagyvállalati számítástechnikában is elindulhat hódító újtára˝ – nyilatkozta Richard Dracott, az Intel nagyvállalati marketingért felelős igazgatója. ˝Az Intel és a HP szorosan együttműködtek az Itanium-alapú megoldások fejlesztése során, így a HP-UX11i és az Itanium 2 processzor ötvözete garantáltan világszínvonalú megbízhatóságot, skálázhatóságot, teljesítményt és költséghatékonyságot biztosít.˝

A HP a BEA-val együtt kívánja ösztönözni az Itanium processzorcsalád bevezetésének felgyorsítását a nagyvállalati szegmensben. A BEA mind BEA WebLogic alkalmazásszerverét, mind pedig BEA Tuxedo megoldását átállítja a HP-UX11i 1.6-os változatára. A termékek teljes körű támogatást élvező változatainak megjelenése ez év második felében várható. A HP-UX lesz a BEA első, Itanium processzoron támogatott, nagyvállalati kategóriájú UNIX operációs rendszere.

Továbbfejlesztett jellemzők és funkcionalitás

A HP-UX 11i 1.6-os változat fontos új funkciókat honosít meg a HP-UX operációs környezetben. Az akár 64 darab CPU támogatására is képes új megoldás soha nem látott teljesítménnyel és skálázhatósággal ruházza fel az Itanium-alapú rendszereket.

A HP-UX 11i Version 1.6 magas rendelkezésre állási szintje és terhelés-menedzsment funkcionalitása integrált biztonsági jellemzőkkel – például behatolás-észleléssel, könyvtáralapú hitelesítéssel, valamint beépített titkosító és kódfejtő könyvtárakkal ellátott, nagy teljesítményű webszerverekkel (például HP Apache, Zeus) – párosul. A HP-UX 11i új változata dinamikus kernel-hangolással, online biztonsági adatmentéssel, továbbá leállás nélkül cserélhető ventillátorokkal, tápegységekkel és perifériákkal növeli az önálló rendszerek rendelkezésre állását.

Ráadásul, a HP új HP-UX System Inventory Manager szoftverének és HP-UX kernel-konfigurációs eszközeinek köszönhetően a HP-UX 11i 1.6 rendszermenedzselő képességeit tekintve is előrelépést képvisel.

A HP-UX 11i 1.6-os verziója ipari szabványos alkalmazásprogramozási felületekkel, Java-eszközökkel és natív fejlesztői eszközkészletekkel segíti a szakembereket az alkalmazási teljesítmény nyílt forráskódú eszközökkel történő optimalizálásában. A változat Linux-rendszerekkel fennálló forrás szintű kompatibilitása révén a fejlesztéshez Linux, a konkrét megvalósításhoz pedig HP-UX 11i operációs rendszer választható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle