Connect with us

technokrata

Tárgyalt a Matávval a NETÉRT

Laptop

Tárgyalt a Matávval a NETÉRT

Június 24-én délelőtt lezajlott a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága által kezdeményezett tárgyalás a Matávval.

2002. június 24-én délelőtt a számítógépes egértemetést szervező Netfelhasználók Érdekvédelmi Társaságának (NETÉRT) tárgyalódelegációja, Németh Attila elnök vezetésével javaslatokat terjesztett elő a magyarországi modemes Internet-elérési kedvezményekre vonatkozóan.

A tárgyalódelegációt Dr. Reznák Roxán, a Matáv Rt. (Lakossági szolgáltatások üzletág) marketing igazgatója és Kozma Zsolt, a Matáv Rt. (Szabályozói kapcsolatok és árpolitikai ágazat) igazgatóhelyettese fogadták. A Matáv Rt. képviselői meghallgatták a NETÉRT javaslatait és ígéretet tettek arra, hogy azokat a vállalat legfelső vezetéséhez továbbítják, illetve azokat figyelembe veszik az internetezést befolyásoló árstruktúra kialakításakor.

A NETÉRT javaslatainak alapja az volt, hogy az átalánydíjas modemes (dial-up) elérést továbbra is tegye lehetővé a távközlési szolgáltató. A NETÉRT ugyanakkor elfogadhatónak tartotta volna, hogy az átalánydíjas elérés díját későbbi egyeztetéseken állapítsák meg. A NETÉRT a javaslatokat a magyar internetes társadalomban végzett saját felmérései alapján állította össze. A felmérés alapján Magyarországon a magán felhasználású internetezés 60,8 %-a telefonvonalon és 34 %-a ISDN vonalon történik és a felhasználók 84,2 százalékának nincs semmiféle alternatív megoldása a Világháló elérésére.

A Matáv Rt. és a NETÉRT képviselői megállapodtak abban, hogy az egyeztetéseket július első felében folytatják, a kormányzati javaslatok és tárgyalások eredményei ismeretében.

A NETÉRT elnöksége nagy eredménynek értékeli, hogy az egyesület megalakulása után néhány héttel sikerült egyeztetéseket kezdeményezni és konkrét javaslatokat tenni, valamint hogy a Matáv Rt. megfelelő fogadókészségről tett tanúbizonyságot. Az egyeztetésen a NETÉRT saját tagsága és szimpatizánsai mellett a Netpolgár Egyesület és a MINŐK Egyesület valamint a Mozgássérültek Internetes Közössége támogatását is maga mellett tudta.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle