Connect with us

Hirdetés

technokrata

4000+ jelzésű AMD processzorok 2003 elején?

Laptop

4000+ jelzésű AMD processzorok 2003 elején?

Nem hivatalos információink alapján legalábbis úgy tűnik, hogy az AMD következő generációs processzorai igen gyorsan skálázódnak felfelé megjelenésüket követően.

Az információink forrása egy olyan AMD roadmap, melyben a PR értékekek is feltűnnek az újdonságok megjelenési időpontjai mellett. 2001 év végétől, egészen 2003 végéig szerepelnek benne a kisebbik processzor-óriás tervei.

Ezen dokumentumban az eddigi megjelenési időpontok természetesen nagyjából a valóságot tükrözik. Az eljövendő CPU-k megjelenési dátumai pedig az eddig nyilvánosságra került hírekkel összhangban vannak.

A harmadik negyedévben várhatóan elérik az Athlon XP processzorok a 2400+-os PR jelzést. Még nem tudni, hogy a 2400+-os proci Thoroughbred, avagy Barton maggal lesz szerelve, a táblázatból ugyanis ez nem derül ki egyértelműen. A negyedik negyedévben megjelenik a 2800+ jelzésű Athlon XP, már Barton maggal, valamint feltűnik az első K8 architektúrát alkalmazó asztali gépekbe szánt processzor, a Clawhammer. Megjelenésekor 3400+ jelzéssel. Megjegyzendő azonban, hogy az AMD nyilatkozatai alapján csak 2003 első negyedében lesz hozzáférhető ezen CPU nagy tételekben.

2003 folyamán egészen bizonyos a 4000+ jelzésű, valamint a már 90 nanométeres technológiával készülő 4400+ jelzésű Clawhammerek megjelenése. Az eddigre a low-end szegmensbe szoruló Palomino, Thoroughbred és Barton magos Athlon XP procik sorsával kapcsolatban nem túl informatív az általunk megismert táblázat. Annyi azért kiderül, hogy a piaci igényekhez igazodik majd eme régebbi típusok jelenléte.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés