Connect with us

technokrata

A Matáv fizet az Internet-szolgáltatóknak

Laptop

A Matáv fizet az Internet-szolgáltatóknak

A GTS-Datanet és az Interdotnet már megkapta a Matávtól az internetes díjmegosztásból számukra járó bevételi hányadot, a többi Internet-szolgáltató számlájára pedig a napokban érkeznek meg az összegek.

A Matáv valóban fizet az Internet-szolgáltatóknak, az összeg azonban nem publikus. Vígné Szalontai Katalin a Matáv belföldi igazgatóhelyettese nem tudott a Terminal rendelkezésére állni, de a Matáv sajtóosztályának állítása szerint arra a kérdésünkre, hogy mennyi pénzt kell átutalniuk az internetes társaságoknak, nem adhatott volna választ.

A Hírközlési Felügyelet Döntőbizottsága (HDB) június 5-ei jogerős határozatában kimondta, hogy a Matáv Rt. ezentúl nem kötelezheti egyoldalúan az Interdotnet Magyarország Kft.-t az elérési szolgáltatás számlázására és díjának beszedésére, emellett a díjmegosztás alkalmazását nem kötheti a hálózati hozzáférési szerződések megkötéséhez, valamint év elejétől visszamenőleg köteles megfizetni a díjmegosztási rendelet szerinti összeget az Internet-szolgáltató számára. A Bizottság a GTS-Datanet beadványával kapcsolatban is hasonló tartalmú határozatot hozott.

Az Internet-szolgáltatóknak (ISP) így csúcsidőben 30, a csúcsidőn kívüli időszakban 10 százalékos díjhányad jár.

Ezt megelőzően a Matáv Médiakapcsolatok osztálya a Terminalnak adott nyilatkozatában leszögezte, hogy a határozatot a Matáv mindenképp végrehajtja.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp