Connect with us

technokrata

Döntés született a V-fon és Pannon GSM közötti jogvitában

Laptop

Döntés született a V-fon és Pannon GSM közötti jogvitában

A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntése értelmében a Pannon GSM köteles a Vivendivel kötendő összekapcsolási szerződésben a hírközlési törvény szabályai szerint eljárni.

A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntése értelmében a Pannon GSM-nek a hírközlési törvény szabályai szerint kell megállapítania a mobil hívások ellenértékét.

A HDB döntése annak a jogvitának a következtében született, amely a két vezető vállalat között a hálózati szerződésekkel kapcsolatban keletkezett. Ugyanis a V-fon Rt. hálózati szerződési ajánlattal kereste meg a Pannon GSM-et. Azonban a tárgyalások során nem sikerült megállapodni a feleknek a V-fon hálózatából indított és a mobil hálózatban végződtetett hívásokért fizetendő ellenértékről, ezért a V-fon a döntőbizottsághoz fordult.

A Hírközlési Döntőbizottság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a benyújtott anyagok nem támasztják alá, hogy a mobil hálózaton végződtetett hívásokért fizetendő ellenértéket a Pannon GSM objektív kritériumok szerint, az áttekinthetőség elvét követve, ellenőrizhetően alakította volna ki.

A döntőbizottság ezért határozatban kötelezte a Pannon GSM Rt.-t a törvényi előírások szerinti díjmegállapításra.

A Napi Gazdaság szerint a HDB hasonló tartalmú döntést hoz a Westellel kapcsolatban is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp