Connect with us

technokrata

SUN – új portálszerver

Laptop

SUN – új portálszerver

A SUN ONE Portal Server 6-os verziója biztonságos hálózati hozzáférés felügyeletet biztosít, valamint az összes vezető alkalmazásszervert és operációs rendszert támogatja.

A Sun Microsystems bemutatta a Sun ONE Portal Server 6-os verzióját, amely az iparág első teljesen integrált, egyetlen felügyeleti pontról menedzselhető biztonságos hálózati hozzáférést kínáló portálmegoldása. A cég továbbá nyilvánosságra hozta a három piacvezető Java alapú alkalmazásszerver – a BEA WebLogic, az IBM Websphere és a Sun ONE – támogatására vonatkozó termékekkel kapcsolatos terveit.

A Sun ONE Portal Server 6 a Solaris operációs rendszeren kívül Linuxon és Windows 2000-en is működni fog. A Sun, hogy segítse vásárlóit a portálszerverek üzleti partnereiknél történő gyors és hatékony kiépítésében, illetve üzembehelyezésében átfogó fejlesztőeszközöket, illetve további támogatást biztosít. Mára több, mint huszonnyolc független szoftverfejlesztő (ISV) – például, a Citrix, az RSA Security és a Yahoo! – dolgozik azon, hogy a Sun ONE Portal Server új verzióját beépítse saját termékeibe.

A Sun ONE Portal Server 6 (korábban iPlanet Portal Server) teljesen integrált hálózati azonosítás felügyeleti funkcióval rendelkezik: egypontos webes bejelentkezés, irányelv (policy)- és hozzáférésvezérlés, valamint kényelmesen használható fejlesztői eszközöket biztosít a webalapú szolgáltatások gyors kialakításához.

A Sun ONE Portal Server 6 széleskörű választási lehetőséget kínál és megszünteti a gyártókhoz való kötöttséget, hiszen a három piacvezető alkalmazásszerver bármelyikén üzembe helyezhető. A Java technológiára épülő Sun ONE Portal Server megkönnyíti az alkalmazások, webalapú szolgáltatások és portálok áthelyezését más gyártók szabványos platformjaira a korábbi migrációs költségek kiiktatásával, mivel a standard megoldások, illetve szabványosítás révén az integrációs költségek nem jelentkeznek.

A felhasználót azonosító rendszerek nélküli portálmegoldások gyakran redundáns felhasználói adatokat, valamint korlátozott irányelv- és korlátozott egypontos bejelentkezési funkciókat eredményeznek. Mivel a Sun ONE Portal Server az összes hálózati azonosításra szolgáló adatot a portálfelhasználók szerepeivel és hozzáférési jogosultságaival együttesen és egységesen kezeli, a rendszergazdáknak a telepítés során csak egyszer kell szabályozniuk a hálózati hozzáférés felügyeletét. Mindez lényegesen javítja a befektetések megtérülését és csökkenti a felhasználói felügyelet igényét – ez pedig a teljes élettartamra vetített összköltség csökkenését eredményezi.

A Sun ONE Portal Server 6 a tervek szerint széles körben 2002 augusztusában kerül forgalomba. A három iparágvezető Java alapú alkalmazásszerver támogatása 2002 végére valósul meg, a Windows és a Linux használata pedig 2003 első felében. Az árak bejelentése az általános megjelenéskor történik meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp