Connect with us

technokrata

Megjelent az Athlon MP 2100+

Laptop

Megjelent az Athlon MP 2100+

Az AMD mától árusítja K7 architektúrára alapuló, többprocesszoros képességekkel is felruházott termékét.

Egy ideje az AMD már a szerverek piacán is versenyre kelt napjaink legnagyobb chipgyártójával, az Intellel. Az eddig elért mérsékelt siker tovább ösztönzi az AMD-t, ugyanis bővíti multiprocesszoros rendszerekbe szánt termékcsaládját.

A QuantiSpeed architektúrát alkalmazó processzor nagyrészt megegyezik az Athlon XP-k Palomino magjával. A módosítások első sorban a többprocesszoros alkalmazhatóságot és a lehető legnagyobb megbízhatóságot célozták meg. Az új Athlon MP-ben 128 KB elsőszintű és 256 KB másodszintű gyorsítótár kapott helyet. Az újdonság valós órajele 1733 MHz. Ez a processzor is az AMD által széles körben alkalmazott Socket A foglalatba illeszkedik, így könnyítve a szerverek fejlesztését. Ezer darabos tételben 262 dollárt kell fizetni az Athlon MP 2100+-ért, ami igen kedvező ár egy szerverekbe szánt processzorért.

Az AMD ezen újdonsága jó teljesítményt képes felmutatni mind szerverekben, mind pedig nagyteljesítményű munkaállomásokban. Azonban ezt a terméket inkább egy „áthidaló” megoldásnak nevezhetnénk. Ugyanis első sorban arra a szerepre a legalkalmasabb, hogy az Opteron megérkezéséig tovább növelje ebben a szegmensben az AMD (el)ismertségét, valamint részesedését.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle