Connect with us

technokrata

Új Internet Explorer verzió

Laptop

Új Internet Explorer verzió

Letölthetővé vált a Macintosh környezetben használatos Microsoft Internet Explorer 5.2-es verziója.

Az új verzióban a fontkezelés jobbá vált, köszönhetően a Mac OS X 10.1.5-ös Quartz grafikus motor jobb támogatásának. Ebből is látszik, hogy az 5.2-es Explorer csak Mac OS X-en használható, korábbi operációs rendszereken nem.

Gondot fordítottak a korábban felmerült biztonsági hibákra is – az 5.2-es, Macintoshra szánt Internet Explorerben számos javítás is megvalósult. Használatához minimum 128 MB memóriára, 20 MB-nyi szabad merevlemez-területre és az Apple QuickTime 5.0.2-es, vagy ennél újabb verziójára van szükség. (A program egyébként magyar szerverről letölthető MacBinary formátumban a kapcsolódó linkek egyikére kattintva.)

Felélénkülni látszik a böngészők versenye Macintoshon is, hiszen a hónap elején megjelent Mozilla (amelyből mindjárt két verzió is érkezett) és az AOL Netscape 7-es verziója egyaránt erős konkurenciát kínál a Microsoft browserének.

Ráadásul a Microsoft és az Apple között 1997-ben megkötött, öt évre szóló megállapodás – mely szerint a Macintosh operációs rendszerek alapértelmezett böngészőként az Internet Explorert tartalmazták – is mostanában jár le, úgy tűnik, meghosszabbítására nincs kilátás. Sőt, az Apple egyre inkább az AOL felé kacsingat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle