Connect with us

Hirdetés

technokrata

Meghackelt belső hálózatok – az IBM válasza

Laptop

Meghackelt belső hálózatok – az IBM válasza

Elsősorban az ipari kémkedésre lehetőséget biztosító réseket igyekszik kiszűrni az IBM most bejelentett új szoftvere.

A Kék Óriás Distributed Wireless Security Auditor szoftvere olyan laptopokra és PC-kre telepíthető, amelyek rendelkeznek 802.11 vezetékmentes hálózati kártyával. A program elemzi a számítógépeken zajló adatforgalmat és továbbküldi egy központi szervernek az ebből leszűrt adatokat.

Ezen információ ismeretében a rendszeradminisztrátorok tisztában lehetnek a vezetékmentes hálózat esetleges elkonfigurált hozzáférési pontjainak létezésével, s megtehetik a megfelelő ellenlépéseket.

Az IBM szoftvere minden bizonnyal hamar nagy népszerűségre tesz majd szert, hiszen a vezetékmentes hálózatok igen elterjedtek, köszönhetően számos jó tulajdonságuknak. Mivel az ilyen típusú LAN-beállítások könnyen félrekonfigurálhatók, ezért támadási felületet biztosíthatnak egy hackernek, akinek ráadásul még csak be sem kell jutnia az épületbe.

Egyelőre csak Linuxon működik a szoftver, a windowsos verzió még várat magára. Üzleti felhasználásban való megjelenése még az idén számítani lehet. (Az IBM azt tervezi, hogy Thinkpadjeit már ezzel a programmal felinstallálva szállítja, hiszen ezen noteszgépek fel vannak szerelve 802.11-es vezetékmentes hálózatkezelő szabványt támogató csatolóval.)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés