Connect with us

technokrata

Az IBM legyártotta a tízezredik Shark szervert Vácon

Laptop

Az IBM legyártotta a tízezredik Shark szervert Vácon

Az IBM ma szállítja le a 10.000. TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS, kódnevén Shark) rendszert, amelyet a Commerzbank vásárolt meg. Az IBM ESS adattároló-rendszerét kizárólag Magyarországról exportálják a világ minden tájára.

A gépek összeszerelése 1999 óta teljes egészében Vácott történik, a Zollner Elektronik Kft. üzemében. A gyár az eltelt nem egészen három év alatt érte el a tízezres mennyiséget.

1999 óta az IBM a Fortune magazin 100-as listáján szereplő vállalatok 74 százalékának adott el Enterprise Storage Servert. A váci üzem eddig több mint 22 petabyte tárolókapacitást bocsátott Shark szerverek formájában ügyfelei rendelkezésére, ami 37 millió teleírt CD-ROM tartalmának felel meg.

A 10.000. Shark egy 185 terabyte-os kapacitású tárolási infrastruktúra részét alkotja, amelyet az IBM alakít ki a Commerzbank számára. Az új rendszer a Commerzbank üzletviteléhez nélkülözhetetlen banki, befektetési és adminisztratív adatok védelmét szolgálja. A frankfurti székhelyű Commerzbank világszerte körülbelül ötszázmilliárd dollár pénzkészlet felett rendelkezik. Az Enterprise Storage Servert hálózati tárolási
környezetének alapjául választotta ki, az új eszköz a bank adatközpontjában található EMC és Hitachi készülékeket váltja fel.

A Shark hamar népszerű lett a vásárlók körében, ennek köszönhetően az IBM növelni tudta részesedését és meg tudta erősíteni pozícióját az iparág első számú adattárolóeszköz-szállítói között.

A Gartner Dataquest közelmúltban kiadott jelentése szerint (RAID-based Disk Storage Market Share Report, 2001), az IBM összességében nagyobb mértékben növelte részesedét a 2001-es évben, mint bármely más cég a lemezes tárolóeszközök első tíz szállítója közül.

Az IBM a közelmúltban tovább javította az Enterprise Storage Server teljesítményét és sokoldalúságát: nagysebességű, 15.000 fordulatos, 18,2 és 36,4 GB-os lemezmeghajtókat jelentett be, ezenkívül a korszerű Peer-to-Peer Remote Copy Extended Distance (PPRC-XD) szoftver segítségével megvalósítható transzkontinentális adatmentéssel elősegíti a nélkülözhetetlen üzleti folyamatok folytonosságának megőrzését.

“A Shark az elmúlt néhány év során fellendítette az IBM adattárolási üzletágát, javította annak versenyképességét, mivel jó alternatívát teremtett a tárolási megoldásra specializált szállítók saját fejlesztésű termékeihez képest” – mondta Linda Sanford vezető alelnök, az IBM Storage Systems Group ügyvezetője. “A Shark az első számú termék átfogó tárolóeszköz-választékunkban. Ügyfeleink nyugodtak lehetnek afelől, hogy tovább fogjuk javítani teljesítményét és bővítjük szolgáltatásait. Olyan kiegészítő szoftvertechnológiákat fejlesztünk ki és vezetünk be, amelyek megoldást adnak az iparágban végbemenő legfontosabb folyamat, a hálózati üzleti modellre való átállás támasztotta kihívásokra is.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp