Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IBM legyártotta a tízezredik Shark szervert Vácon

Laptop

Az IBM legyártotta a tízezredik Shark szervert Vácon

Az IBM ma szállítja le a 10.000. TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS, kódnevén Shark) rendszert, amelyet a Commerzbank vásárolt meg. Az IBM ESS adattároló-rendszerét kizárólag Magyarországról exportálják a világ minden tájára.

A gépek összeszerelése 1999 óta teljes egészében Vácott történik, a Zollner Elektronik Kft. üzemében. A gyár az eltelt nem egészen három év alatt érte el a tízezres mennyiséget.

1999 óta az IBM a Fortune magazin 100-as listáján szereplő vállalatok 74 százalékának adott el Enterprise Storage Servert. A váci üzem eddig több mint 22 petabyte tárolókapacitást bocsátott Shark szerverek formájában ügyfelei rendelkezésére, ami 37 millió teleírt CD-ROM tartalmának felel meg.

A 10.000. Shark egy 185 terabyte-os kapacitású tárolási infrastruktúra részét alkotja, amelyet az IBM alakít ki a Commerzbank számára. Az új rendszer a Commerzbank üzletviteléhez nélkülözhetetlen banki, befektetési és adminisztratív adatok védelmét szolgálja. A frankfurti székhelyű Commerzbank világszerte körülbelül ötszázmilliárd dollár pénzkészlet felett rendelkezik. Az Enterprise Storage Servert hálózati tárolási
környezetének alapjául választotta ki, az új eszköz a bank adatközpontjában található EMC és Hitachi készülékeket váltja fel.

A Shark hamar népszerű lett a vásárlók körében, ennek köszönhetően az IBM növelni tudta részesedését és meg tudta erősíteni pozícióját az iparág első számú adattárolóeszköz-szállítói között.

A Gartner Dataquest közelmúltban kiadott jelentése szerint (RAID-based Disk Storage Market Share Report, 2001), az IBM összességében nagyobb mértékben növelte részesedét a 2001-es évben, mint bármely más cég a lemezes tárolóeszközök első tíz szállítója közül.

Az IBM a közelmúltban tovább javította az Enterprise Storage Server teljesítményét és sokoldalúságát: nagysebességű, 15.000 fordulatos, 18,2 és 36,4 GB-os lemezmeghajtókat jelentett be, ezenkívül a korszerű Peer-to-Peer Remote Copy Extended Distance (PPRC-XD) szoftver segítségével megvalósítható transzkontinentális adatmentéssel elősegíti a nélkülözhetetlen üzleti folyamatok folytonosságának megőrzését.

“A Shark az elmúlt néhány év során fellendítette az IBM adattárolási üzletágát, javította annak versenyképességét, mivel jó alternatívát teremtett a tárolási megoldásra specializált szállítók saját fejlesztésű termékeihez képest” – mondta Linda Sanford vezető alelnök, az IBM Storage Systems Group ügyvezetője. “A Shark az első számú termék átfogó tárolóeszköz-választékunkban. Ügyfeleink nyugodtak lehetnek afelől, hogy tovább fogjuk javítani teljesítményét és bővítjük szolgáltatásait. Olyan kiegészítő szoftvertechnológiákat fejlesztünk ki és vezetünk be, amelyek megoldást adnak az iparágban végbemenő legfontosabb folyamat, a hálózati üzleti modellre való átállás támasztotta kihívásokra is.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés