Connect with us

technokrata

Baleset következtében elhunyt: AMD Athlon XP 2200+

Laptop

Baleset következtében elhunyt: AMD Athlon XP 2200+

Pár nappal megjelenése után, egy AMD Athlon XP 2200+ túlmelegedés következtében véglegesen működésképtelenné vált.

Több teszt is kimutatta, hogy a Thoroughbred mag sokkal jobban melegszik, mint az várható volt. Ennek következtében túlhajtás szempontjából nem túl jó a helyzete az új processzornak, valamint könnyedén halálához is vezethet, néhány hibás lépés megtétele miatt.

A működésképtelenné vált XP 2200+-t egy Taisol CGK760172 hűtő próbálta üzemi hőmérsékleten tartani. A hűtő réz talapzatát csiszolópapírral közel tükrösre csiszolta tulajdonosa. A hő átadásáért az Arctic Silver 3 ezüstpaszta gondoskodott. Az alaplap egy ASUS A7V333 volt, 1007-es BIOSszal.

A CPU halálához vezető folyamat a BIOS frissítésével kezdődött. Az 1006-os BIOSban a szorzó állításával adódtak gondok, ezért 1007-esre lett lecserélve. Evvel a verzióval standby esetén az alaplapra csatlakoztatott házhűtő ventilátor leáll, ezzel csökkentve a zajszintet. A házhűtő csatlakozója és a CPU hűtő csatlakozója követlen egymás mellett található. Egy apró hiba következtében rossz helyre lett bekötve a proci hűtéséért felelős ventilátor. A gép magára maradt körülbelül 15 percre, az eredmény egy halott Athlon. Az ASUS ezen alaplapjában ugyan van egy rendszer, a C.O.P. (CPU Overheating Protection) mely kifejezetten ilyen esetekben jön jól, azonban ismeretlen okok miatt ez a rendszer nem állította le a gépet.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp