Connect with us

technokrata

Az Intel Itanium II késése kétségessé teszi eladhatóságát

Laptop

Az Intel Itanium II késése kétségessé teszi eladhatóságát

Ugyanis a sok késés következtében a pillanatnyilag érvényes Itanium II megjelenés után kevesebb, mint egy évvel már jön az Itanium III.

A 180 nanométeres gyártástechnológiával előállított Itanium II (McKinley) ez év júliusában, vagy (és ez a valószínűbb) valamivel később kerül a piacra. Az első Itanium II 1 GHz-en fog üzemelni, és 1,5 MB harmadszintű gyorsítótárat fog tartalmazni.

Az Intel roadmapja szerint legalábbis így kéne lennie, azonban olyan információk is nyilvánosságra kerültek, hogy az Itanium II magjának méretét lecsökkentették, valamint 3 MB-ra növelték az L3 cache méretét. Ez további csúszást jelenthet.

A jövő év második negyedévére várható a Madison kódnéven futó Itanium III. Ez a processzor már 130 nanométeres technológiával készül, harmadszintű gyorsítótárának mérete 3, illetve 4 MB lesz.

A szerverpiacon korántsem olyan gyorsan váltják egymást az újabbnál újabb processzorok, mint az asztali gépekben. Ezért valószínűtlen, hogy a komoly beruházást igénylő Itanium II processzorral szerelt szerverek nagy számban fogynak majd, kevesebb, mint egy évvel az Itanium III megjelenése előtt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp