Connect with us

technokrata

Egyeztetés az olcsóbb internetezésről

Laptop

Egyeztetés az olcsóbb internetezésről

Az Internet-használók számának ugrásszerű növekedése érdekében komoly egyeztetés folyik a kormányzat és a szolgáltatók között az olcsóbb internetezésről.

Jelenleg komoly egyeztetés folyik a kormányzat és a szolgáltatók között az olcsóbb internetezéssel kapcsolatban. Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója a szerdai Budaörsön tartott sajtótájékoztató alkalmával fejezte ki reményeit azzal kapcsolatban, hogy a tárgyalások várhatóan néhány nap múlva pozitív eredménnyel zárulnak.

Polányi Sándor szerint a közös erőfeszítések annak érdekében történnek, hogy Magyarországon az Internet-használók száma ugrásszerűen megnövekedjen. Ennek érdekében a Vivendi július 1-jét követően nem emeli az alapdíjait, s egyéb tarifáiban sem várható jelentős áremelkedés, emellett 2002-ben 15 milliárd forintot fordít beruházásokra. Az erősebb távközlési verseny kialakulásához szükséges feltételek hiányának megoldására a vállalat képviselője is a hírközlési törvény módosítását tartja a megfelelő megoldásnak.

A vezérigazgató az idei várható eredményről számszerű adatokat nem közölt, csupán annyit mondott, hogy az árbevétel, illetve az EBITDA-eredmény (pénzügyi költségek, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) jobb lesz, mint a 2001-es. Az elmúlt évben a Vivendi 41 milliárd forint árbevételre tett szert, míg kamat és adófizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtti eredménye (EBITDA) 15 milliárd forint volt.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp