Connect with us

technokrata

Az Athlon XP 2000+ gyorsabb mint a 2200+?

Laptop

Az Athlon XP 2000+ gyorsabb mint a 2200+?

Az Athlon XP 2200+ teljesítményét bemutató, az AMD oldalán található dokumentáció szerint van olyan teszt melyben az Athlon XP 2000+ jobban teljesít.

Az AMD legújabb processzorának megjelenése előtt már szinte bizonyosan tudni lehetett, hogy jelentős teljesítménynövekedés nem várható a korábbi típusokhoz képest. Azt azonban senki sem gondolta, hogy az új maggal szerelt Athlon XP 2200+ bármilyen tesztben is alulmaradna valamely elődjével szemben.

Az AMD honlapján több érdekes információt tartalmazó dokumentáció mellett megtalálható a 2200+ teljesítményét bemutató is (Software Performance Guide). Ebben a rengeteg, szinte minden területet felölelő, teszteredményeket bemutató anyagban az új processzort a Palomino magra alapuló Athlon XP 2000+-hoz, valamint az Intel Pentium 4 2,2 GHz-es típusához hasonlítja a cég. Az igazán érdekes eredmény a 21. oldalon található. Ezen az oldalon az Unreal Tournament teszt található, melyet 1024×768-as felbontásban, 32 bites színmélységgel futtattak. Nos ebben a tesztben a 2200+ egy százalékkal gyengébb eredményt mutat, mint a 2000+.

Ezt a tesztanyagot az AMD több magas beosztású munkatársa, valamint szakértők is egészen biztos, hogy többször is átnézték, így nagyon kicsi az esélye az elírásnak. Ha a teszt valóban nem elírás akkor nagyon kíváncsiak vagyunk az AMD magyarázatára.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle