Connect with us

technokrata

Megjelent a világ első célirányosan kifejlesztett, kollaboratív ERP platformja

Laptop

Megjelent a világ első célirányosan kifejlesztett, kollaboratív ERP platformja

A Scala ECE Hungary Kft. két és fél évvel ezelőtt kezdte meg ERP szoftverének újratervezését és egy új platform kialakítását, amely kifejezetten az online együttműködést támogatja, ennek eredménye született meg a napokban.

A társaság két és fél évvel ezelőtt kezdte meg ERP szoftverének újratervezését és egy új platform kialakítását, amely kifejezetten az online együttműködést támogatja. A Scala most egyetlen szabványos rendszerbe csomagolta a szükséges funkcionalitást, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek megkezdhetik a valódi online együttműködés kialakítását leányvállalataikkal, vásárlóikkal, partnereikkel és szállítóikkal.

„Új platformot hoztunk létre, amely a piacon egyedülálló módon, egy szabványos csomag részeként lehetővé teszi az üzleti folyamatok automatizálását két vagy több vállalat között. Más szállítók régi termékeikbe integrálják az általuk kollaboratív funkcionalitásnak nevezett eszközöket, amelyek azonban nem többek, mint e-business megoldások egy új név alatt. A Scala megelőzte versenytársait azzal, hogy egy költséghatékony kollaboratív ERP rendszert dobott piacra, amely a két és fél évvel ezelőtti termékfejlesztési elgondolásaink eredményeként azonnal alkalmazható a világ bármely részén. Mostani termékünk hosszú távon hatással lesz a globális üzleti tevékenység minőségére és sebességére.” – mondta Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a Scala eddigi szabványos ERP termékeit továbbra is értékesítik és támogatják.

Az iScala 2.1 által kínált valódi kollaborativitás jelentősen csökkenteni fogja az üzleti irányítás költségeit. Az ellátási láncban szereplő valamennyi vállalat számára átláthatóvá válnak a kapcsolatok, így megszűnik a kihasználatlan gyártáskapacitás és a félig megrakott teherautó problémája. Az iScalat a valódi együttműködés megvalósítására fejlesztették ki – azért, hogy ne csak egyetlen vállalat, hanem vállalatok egész láncolata működjön együtt jobban, amelyet nem egyetlen hatalmas, monolitikus projektként, hanem egyszerű, áttekinthető lépésekben képzelhetünk el.

Iparági szakértők véleménye szerint a kollaboratív technológiák iránti igény azt jelzi, hogy a hagyományos ERP rendszerek a felépítésük miatt redundanciát hordoznak magukban. Vállalatok együttműködéséről beszélünk például, ha faxon vagy telefonon keresztül leadnak egy megrendelést; azonban ezután az alkalmazottaknak kézi úton kell bevinni a megkapott adatokat legalább egy másik rendszerbe, hogy elkészíthessék a megrendeléseket a számlákat, amelyeket szintén faxon küldenek vissza.

Az iScala 2.1 két terméket tartalmaz, az iScala Business Servert és az iScala Enterprise Servert. Az iScala Business Server az alaptermék, olyan közepes méretű vállalatok számára készült, amelyeknek teljes ERP funkcionalitásra van szükségük üzleti folyamataik automatizálásához a saját alkalmazásaik és az ügyfél rendszere vagy szállítói rendszerei között. Az iScala Enterprise Server már paraméterezhető, és lehetővé teszi az üzleti centralizációt nagyobb vállalatok számára is. Emellett az iScala Developer fejlesztői környezet is része a csomagnak. Segítségével a belső és külső informatikai személyzetnek lehetősége van módosítani az alap iScala terméket, hogy szükség esetén vállalatspecifikus funkcionalitást lehessen létrehozni. Az új architektúra azt is jelenti, hogy az iScala már képes webszolgáltatásokra, amelyek bármilyen eszközhöz csatlakoztatva elérhetők.

„Sok más szállító állítja, hogy olyan ERP rendszereket kínálnak, amelyek összeköthetők más alkalmazásokkal, és akár webszolgáltatásokat is nyújtanak” – mondta Szergej Svedov, a Scala Kutatás-fejlesztési Részlegének elnökhelyettese. „Hogy ezt elérjék, egyszerűen Internet technológiába csomagolják hagyományos ERP szoftverüket. Ennek a megközelítésnek azonban jelentős korlátai vannak, s ez hosszútávon nem életképes. Ahhoz, hogy a szoftver maradéktalanul megfeleljen az összekapcsolt világ követelményeinek, teljesen újra kell tervezni és írni úgy, ahogy azt az iScala 2.1 szoftverrel mi tettük.”

Az utóbbi két és fél évben a Scala szorosan együttműködött ügyfeleivel, hogy egy olyan kollaboratív ERP rendszert hozzon létre, amely egységesíti az egy ellátási láncba szervezett vállalatok közti üzleti folyamatokat, amely alapként szolgálhat az üzleti portálok és felhasználói felület számára, s amely integrálható más szoftverrel is, például az SAP-vel. „Mindamellett feltétlenül folytatni kívántuk alapvető üzleti filozófiánkat: e szerint olyan, valóban globális terméket kell nyújtanunk, amelynek funkcionalitása elősegíti az üzleti tevékenységet 140 országban, és amely elindításának pillanatában 24 nyelvet és számos nemzetközi és helyi számviteli szabályozást támogat” – mondta Svedov.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle