Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Synergon hálózat- és biztonságtechnikai rendszert tervez

Laptop

A Synergon hálózat- és biztonságtechnikai rendszert tervez

Az egyik nagy magyar kereskedelmi bank magas biztonsági követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai rendszert rendelt meg 100 millió forint körüli értékben a Synergon Informatika Rt.-től.

[Sajtóközlemény] A Synergon Informatika Rt. informatikai beszállítói keretszerződést írt alá az egyik nagy magyar kereskedelmi bankkal. A keretszerződés első lépéseként a bank magas biztonsági követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai rendszert rendelt meg 100 millió forint körüli értékben.

A Synergon tanácsadási tevékenysége keretében megtervezte és kivitelezi a teljes biztonságtechnikai rendszert, mely biztosítja a bank informatikai hálózatának külső behatolásoktól való védelmét, illetve határozottan elkülöníti az alrendszereket (LAN-ok) egymástól, miközben megteremti a közöttük lévő biztonságos kapcsolatot.

A Synergon a bank szakembereivel együttműködésben a biztonsági rendszert úgy tervezte meg, hogy az tökéletesen illeszkedik a bank korábbi rendszereihez. A fejlesztés azok nagymértékű cseréje nélkül valósulhat meg úgy, hogy hosszú távon működtethető, igen biztonságos megoldás született. A biztonsági rendszer érinti a teljes hálózatot és számítógépes rendszert, mely eredményeként a bank Magyarországon a legfejlettebb IT biztonsági rendszerrel fog rendelkezni. Ez a fejlesztés egyben a legnagyobb Cisco-eszközökből kialakított, egybefüggő rendszer lesz Magyarországon.

A törvényi és pénzügyi szabályozások által megfogalmazott magasabb fokú biztonsági követelmények, és a bank gyors fejlődése következtében 1500 felhasználósra bővült informatikai rendszere miatt a pénzintézet vezetői időszerűnek találták, hogy új biztonsági politikát és szabályokat alakítsanak ki. Az informatikai rendszer átláthatóságának növelése, kezelhetőségének egyszerűsítésére és a törvényi szabályozásoknak való megfelelés érdekében teljes informatikai rendszerére vonatkozó átfogó architektúra megtervezésével és kialakításával bízta meg a Synergont. A Bank e projekt eredményeként Magyarországon a legfejlettebb IT biztonsági rendszerrel fog rendelkezni.

A Synergon és a bank szakemberei által tervezett a bank üzletviteli szempontjait előtérbe helyező átfogó biztonsági architektúra hosszú évekre előre kielégíti az informatikai rendszer várható és szükséges biztonsági igényeit. A kialakított rendszer moduláris felépítésű, a Cisco SAFE módszere alapján tervezett, ezért lépcsőzetesen felépíthető, bővíthető. A Cisco PIX biztonságtechnikai rendszer tökéletesen illeszkedik a Synergon által korábban kialakított VoIP és IPsec titkosítású fiókhálózathoz.

A Synergon feladatai között szerepel a bank meglévő rendszerének felmérése hálózati szempontok alapján és az audit jellegű dokumentáció elkészítése, mely alapján a bank összes eszközét besorolják a bank biztonsági politikájában meghatározott kategóriákba. Az eszközök adják a biztonságtechnikai rendszer moduláris felépítésének alapját.

A biztonságtechnikai rendszer moduljai önállóan kezelik a hálózat egyes funkcióit. A rendszer magas rendelkezésre állást biztosító eszközrendszerét (fault-tolerant) a Synergon kiemelt szintű rendszertámogatási szolgáltatással támasztja alá, mely a bank mission critical üzemmódú banki rendszereinek folyamatos védelmét, ezáltal biztosítva az ügyfelek biztonságos és magas szintű kiszolgálását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés