Connect with us

technokrata

A Synergon hálózat- és biztonságtechnikai rendszert tervez

Laptop

A Synergon hálózat- és biztonságtechnikai rendszert tervez

Az egyik nagy magyar kereskedelmi bank magas biztonsági követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai rendszert rendelt meg 100 millió forint körüli értékben a Synergon Informatika Rt.-től.

[Sajtóközlemény] A Synergon Informatika Rt. informatikai beszállítói keretszerződést írt alá az egyik nagy magyar kereskedelmi bankkal. A keretszerződés első lépéseként a bank magas biztonsági követelményeknek megfelelő biztonságtechnikai rendszert rendelt meg 100 millió forint körüli értékben.

A Synergon tanácsadási tevékenysége keretében megtervezte és kivitelezi a teljes biztonságtechnikai rendszert, mely biztosítja a bank informatikai hálózatának külső behatolásoktól való védelmét, illetve határozottan elkülöníti az alrendszereket (LAN-ok) egymástól, miközben megteremti a közöttük lévő biztonságos kapcsolatot.

A Synergon a bank szakembereivel együttműködésben a biztonsági rendszert úgy tervezte meg, hogy az tökéletesen illeszkedik a bank korábbi rendszereihez. A fejlesztés azok nagymértékű cseréje nélkül valósulhat meg úgy, hogy hosszú távon működtethető, igen biztonságos megoldás született. A biztonsági rendszer érinti a teljes hálózatot és számítógépes rendszert, mely eredményeként a bank Magyarországon a legfejlettebb IT biztonsági rendszerrel fog rendelkezni. Ez a fejlesztés egyben a legnagyobb Cisco-eszközökből kialakított, egybefüggő rendszer lesz Magyarországon.

A törvényi és pénzügyi szabályozások által megfogalmazott magasabb fokú biztonsági követelmények, és a bank gyors fejlődése következtében 1500 felhasználósra bővült informatikai rendszere miatt a pénzintézet vezetői időszerűnek találták, hogy új biztonsági politikát és szabályokat alakítsanak ki. Az informatikai rendszer átláthatóságának növelése, kezelhetőségének egyszerűsítésére és a törvényi szabályozásoknak való megfelelés érdekében teljes informatikai rendszerére vonatkozó átfogó architektúra megtervezésével és kialakításával bízta meg a Synergont. A Bank e projekt eredményeként Magyarországon a legfejlettebb IT biztonsági rendszerrel fog rendelkezni.

A Synergon és a bank szakemberei által tervezett a bank üzletviteli szempontjait előtérbe helyező átfogó biztonsági architektúra hosszú évekre előre kielégíti az informatikai rendszer várható és szükséges biztonsági igényeit. A kialakított rendszer moduláris felépítésű, a Cisco SAFE módszere alapján tervezett, ezért lépcsőzetesen felépíthető, bővíthető. A Cisco PIX biztonságtechnikai rendszer tökéletesen illeszkedik a Synergon által korábban kialakított VoIP és IPsec titkosítású fiókhálózathoz.

A Synergon feladatai között szerepel a bank meglévő rendszerének felmérése hálózati szempontok alapján és az audit jellegű dokumentáció elkészítése, mely alapján a bank összes eszközét besorolják a bank biztonsági politikájában meghatározott kategóriákba. Az eszközök adják a biztonságtechnikai rendszer moduláris felépítésének alapját.

A biztonságtechnikai rendszer moduljai önállóan kezelik a hálózat egyes funkcióit. A rendszer magas rendelkezésre állást biztosító eszközrendszerét (fault-tolerant) a Synergon kiemelt szintű rendszertámogatási szolgáltatással támasztja alá, mely a bank mission critical üzemmódú banki rendszereinek folyamatos védelmét, ezáltal biztosítva az ügyfelek biztonságos és magas szintű kiszolgálását.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp