Connect with us

technokrata

1 millió forintos Matáv-adomány

Laptop

1 millió forintos Matáv-adomány

A Matáv 1 millió forinttal járult hozzá a tartósan ágyhoz kötött gyermekeket és az őket ellátó intézményeket támogató „Szemem Fénye” – A Beteg Gyermekekért Alapítvány gyermekszállító mentőautó vásárlásához.

Az RTL Klub Fókusz című műsora 2002. június 4-én mutatta be Gyura Barbarát, aki kétéves leukémiás kisgyermekének elvesztése után hozta létre a „Szemem Fénye” – A Beteg Gyermekekért Alapítványt. Az alapítvány a tartósan ágyhoz kötött gyermekeket és az őket ellátó intézményeket kívánja támogatni. Jelenleg egy 7 millió Ft értékű gyermekszállító mentőautóra gyűjtenek, melyet a pécsi mentőállomás részére szeretnének átadni.

2002. június 5-én a Matáv úgy döntött, hogy 1 millió forinttal hozzájárul a gyermekszállító mentőautó megvásárlásához.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelős társadalmi szerepvállalása már régi hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tűzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be.

A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására, egészségmegőrző programokra, kommunikációs problémák gyógyítására, hátrányos helyzetűek sporttevékenységére, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezéseire, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelésére, telefonos segélyszolgálatok támogatására) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű – 2002-ben több mint 75 millió forintos – jótékony célú támogatást nyújt.

Az illetékesektől a Terminal megtudta, hogy a Matáv egyetlen adomány esetében sem támaszt elvárásokat az alapítványok felé.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle