Connect with us

technokrata

MobileMark2002: benchmark program notebookhoz

Laptop

MobileMark2002: benchmark program notebookhoz

A MadOnion cég neve bizonyára ismerősen cseng sokak számára, ők készítették ugyanis a 3D-s teljesítményt mérő 3DMark sorozatot. Új szoftverük ezúttal a notebookokat célozza meg.

Egy olyan szegmenst célzott meg a szoftverrel a MadOnion, amely eddig talán kicsit elhanyagolt volt, ugyanis a noteszgépek terén nem létezett egy olyan egységes mérőplatform, mint amit az asztali számítógépek esetén a 3DMark széria jelentett.

Egy noteszgép két legfontosabb tulajdonságát, a teljesítményt és az akkumulátor üzemidejét egyaránt képes mérni a MobileMark2002. Ennek folyamatát két részre bontották: az első esetben a noteszgép teljesítményére koncentrálnak (productivity usage model), a másik mérés pedig a reader usage model, amely kevésbé veszi igénybe az erőforrásokat.

A productivity usage model megadja az akkumulátor üzemidejét és teljesítményét egy olyan teszt során, mely alatt a következő programok futnak: Microsoft Word 2002, Microsoft Excel 2002, Microsoft PowerPoint 2002, Microsoft Outlook 2002, Netscape Communicator 6.0, McAfee VirusScan 5.13, Adobe Photoshop 6.0.1, Macromedia Flash 5, WinZip 8.0.

A reader usage model szintén meghatározza az akkumulátor üzemidejét egy olyan tesztre vonatkoztatva, melynek során csak a Netscape Communicator 6.0 fut. Természetesen ezen teszt után is kapunk egy eredményt, amely a noteszgép teljesítményét jelzi.

Tesztlaborok, PC-gyártók, félvezető-gyártók és szoftverfejlesztők szakembereinek segítségével lett kidolgozva a kétféle mérési módszer, melyet – kiadása előtt – számos hardver- és szoftverkonfigurációval teszteltek.

Működéséhez legalább 128 MB-nyi memória, telepítéskor 2 GB-nyi, futáskor 100 MB-nyi háttértár szükséges, valamint Windows XP (Home vagy Professional változat) vagy Windows 2k (feltelepített SP2-vel).

A 250 dollárért megvásárolható szoftver bevezetési ideje alatt 200 dollárért beszerezhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp