Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD Clawhammer 800 MHz teszteredmények

Laptop

AMD Clawhammer 800 MHz teszteredmények

A tecChannel lehetőséget kapott a Computexen, hogy tesztelje az AMD egyelőre még csak prototípus formájában létező újdonságát, a Clawhammert.

Az egy óra, ami rendelkezésére állt a tesztereknek, viszonylag szűkre szabott időlimit. Azonban lényeges tesztek futtatására éppen elég.

A 64 KB elsőszintű és 256 KB másodszintű gyorsítótárral ellátott Clawhammer az AMD Solo 2 alaplapjában üzemelt. 800 MHz-en, ugyanis ez még a prototípus sorozat egyik példánya. A processzor mellett 256 MB DDR333-as memória dolgozott. A megjelenítésért egy GeForce 3-as vezérlő felelt, Nvidia Detonator XP 28.32 driverrel megtámogatva. A teszteket Windows XP alatt futtatták.

Quake III Arena 1.17 teszteredmények:
Clawhammer 800 MHz: 183 FPS
Athlon MP 1667 MHz: 210 FPS
Pentium 4 1600 MHz: 182 FPS

A további tesztek első sorban a memóriavezérléssel kapcsolatosak. Ezeknél a teszteknél az Athlon MP és Pentium 4 processzorokat is 800 MHz-re állította be a csapat. Az AMD újdonsága integrált memória-interfészének köszönhetően ezekben a tesztekben egyértelműen első helyre hozta be magát.

Az AMD ezen eredményeket nem kommentálta. Megjegyzendő továbbá, hogy az eredmények kevés támpontot nyújtanak a majdan megjelenő processzor végleges teljesítményéről. Többek közt azért sem, mert az első Clawhammer 1,6 GHz-en fog futni. Szerencsés esetben már augusztus vége felé.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés