Connect with us

Hirdetés

technokrata

TrustBridge: egyszerűbb azonosítási eljárások

Laptop

TrustBridge: egyszerűbb azonosítási eljárások

A Microsoft még csak terv szintjén létező szoftvere a vállalati ügyfelekre koncentrál, megkönnyítve számukra a partnereikkel tartott kapcsolatot.

Kedden jelentette be a Microsoft, hogy olyan eljáráson dolgozik, melynek használatával a cégek és alkalmazások közti felhasználói azonosítások webszolgáltatási standardokra (például a Simple Object Access Protocolra – SOAP) alapulhatnak. A várhatóan jövőre debütáló TrustBridge kódnevű tervezet egy olyan problémát igyekszik megoldani, amely kifejezetten a nagyvállalatokat érinti.

Adam Sohn, a Microsoft egyik termékmenedzsere elmondása szerint egy cégnél a sok felhasználó egyben túl sok azonosítást és jelszót is jelent, amelynek kezelése problémát okoz. Ennek menedzselésében segítene a TrustBridge, amely az általános felhasználókra szabott Passport alkalmazástól több téren is eltér. A TrustBridge például lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára, hogy akár helyben, akár egy másik üzleti partner rendszeréből bejelentkezhessenek egy Windows-alapú környezetbe, egy egyszerű azonosító használatával.

A redmondi cég szerint a TrustBridge alkalmazásával a cégek beszállítóikkal és partnereikkel való munkája könnyebbé válhat. Például a szoftver segítségével az alkalmazottak könnyebben hozzáférhetnek a belső, bizalmas információkhoz úgy, hogy azok védelmének mértéke nem csökken.

Elemzők szerint a szoftver hozzásegítheti a Microsoftot, hogy több programot adhasson el a nagyvállalati üzletfelek számára. Ez különösen azért fontos, mert az elemzések azt mutatják, a redmondi cég szoftverei a meghirdetett biztonsági lépések ellenére még mindig eléggé sebezhetők.

Sohn elmondása szerint a Microsoft nem döntötte el, hogy milyen formában nyújtja majd a TrustBridge-et az üzleti felhasználóknak. Elképzelhető, hogy a következő operációs rendszer részeként lehet majd hozzáférni, de az sem kizárt, hogy különálló szoftverként kerül majd értékesítésre. Ennek okán természetesen az árról sincsen még információ.

Nyilvánosság elé került még a jövőben a TrustBridge-dzsel való együttműködésre felkészítendő programok listája: Passport, Visual Studio.Net, Windows .Net Server.

Létezik már ezen a téren egy kezdeményezés, a Liberty Alliance Project, amelynek egyik vezércége a Microsoft nagy riválisa, a Sun Microsystems. A szembenállás miatt azonban az azonosítás terén egyelőre nem várható egységesedés.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés