Connect with us

technokrata

Megjelent a 700 MHz-es Apple iBook

Laptop

Megjelent a 700 MHz-es Apple iBook

A január elején bemutatkozott iBook már gyorsabb processzorral is elérhető tegnap óta. A noteszgép további számos extrát kínál az izmosabb processzoron kívül.

Tegnap került bemutatásra az új iBook, amelynek belsejében már egy 700 MHz-es PowerPC G3-as processzor található. Ez a CPU 512 KB-os másodszintű cache-sel rendelkezik, amely a processzor órajelén működik (a chip FSB-je 100 MHz).

Alapkiszerelésben 128 MB-nyi memóriával vannak ellátva az iBook noteszgépek, de lehetőség van természetesen a bővítésre is, ekkor a szabványos 3,3 voltos SO-DIMM memóriából 512 MB-nyi, SDRAM-ból 640 MB-nyi kerülhet a számítógépbe.

Háttértárként 20 vagy 30 GB-nyi merevlemez és opcionálisan egy 24-szeres CD-ROM vagy egy 8x8x24x-es CD-író/DVD-ROM szolgál, emellett támogatja a külső FireWire illetve a USB csatlakozású tárolóeszközöket is.

12,1 illetve 14,1 colos TFT XGA aktívmátrixos kijelzője még 1024×768-as felbontásra is képes (a képernyő nagyságától függ az iBook üzemideje, amely 5-6 óra lehet). A grafikus megjelenítésről pedig egy 16 MB-os ATI Mobility Radeon gondoskodik, amely támogatja a kétszeres AGP-t.

Hang tekintetében sem lehet ok panaszra (ha figyelembe vesszük, hogy egy notebookról van szó): 16 bites sztereó kimenet került a gépre, s beépített sztereó hangszórókkal és mikrofonnal is rendelkezik.

Az adatkommunikációért egy 56 K-s, V90-es modem felel, illetve beépítésre került egy 10/100-as Ethernet csatoló is. Emellett lehetőség nyílik opcionális 11 Mbps-os AirPort kártyát is csatalkoztatni a noteszgéphez.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák