Connect with us

technokrata

Az S3Graphics új Zeotrope grafikus chipjének részletei

Laptop

Az S3Graphics új Zeotrope grafikus chipjének részletei

A Computexen bemutatott SavageXP és AlphaChrome alapját képező mag részletes információ nyilvánosságra kerültek.

A VIA tulajdonában lévő S3Graphics az új fejlesztésű Zeotrope magot használja mindkét termékében. Az AlphaChrome a nootebook piacon, míg a SavageXP az asztali gépek piacán kerül majd forgalomba. Mindkét területen első sorban rendkívül alacsony árával kíván versenyben maradni az S3Graphics.

A 150 nanométeres technológiával gyártott újdonság 64/128 bites DDR memória-interfészt tartalmaz, mely 32/64 MB memóriát képes kezelni. Két pixel pipeline-al, valamint pipeline-onként két-két textúrázó egységgel próbál minél több képponttal megbírkózni. A két pipeline kezelhető egyként is, így az egy futószalagra négy textúrázó egység jut. Bilinear és trilinear szűrési eljárásokat támogat. Textúra-tömörítési módszerek közül az S3TC-t, valamint a DXTC-t alkalmazza. Az AGP 4x és élsimítás támogatást, valamint T&L egységet tartalmaz. Magórajele 166 MHz, a memória órajele pedig 183 DDR MHz (366 MHz effektív frekvencia).

A fenti listából is kitűnik, hogy szinte semmi extrát nem tartalmaz az új chip. Teljesítménye nem lesz valami óriási, de legalább nagyon olcsó, nameg energiatakarékos lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák