Connect with us

technokrata

Az S3Graphics új Zeotrope grafikus chipjének részletei

Laptop

Az S3Graphics új Zeotrope grafikus chipjének részletei

A Computexen bemutatott SavageXP és AlphaChrome alapját képező mag részletes információ nyilvánosságra kerültek.

A VIA tulajdonában lévő S3Graphics az új fejlesztésű Zeotrope magot használja mindkét termékében. Az AlphaChrome a nootebook piacon, míg a SavageXP az asztali gépek piacán kerül majd forgalomba. Mindkét területen első sorban rendkívül alacsony árával kíván versenyben maradni az S3Graphics.

A 150 nanométeres technológiával gyártott újdonság 64/128 bites DDR memória-interfészt tartalmaz, mely 32/64 MB memóriát képes kezelni. Két pixel pipeline-al, valamint pipeline-onként két-két textúrázó egységgel próbál minél több képponttal megbírkózni. A két pipeline kezelhető egyként is, így az egy futószalagra négy textúrázó egység jut. Bilinear és trilinear szűrési eljárásokat támogat. Textúra-tömörítési módszerek közül az S3TC-t, valamint a DXTC-t alkalmazza. Az AGP 4x és élsimítás támogatást, valamint T&L egységet tartalmaz. Magórajele 166 MHz, a memória órajele pedig 183 DDR MHz (366 MHz effektív frekvencia).

A fenti listából is kitűnik, hogy szinte semmi extrát nem tartalmaz az új chip. Teljesítménye nem lesz valami óriási, de legalább nagyon olcsó, nameg energiatakarékos lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom