Connect with us

technokrata

Microbróker ügyfelek a Concorde-nál

Laptop

Microbróker ügyfelek a Concorde-nál

A Concorde és a Microbróker között létrejött állomány-átruházási szerződés alapján várhatóan június 30-ával a Microbróker ügyfeleit átveszi a Concorde Értékpapír Rt.

A két társaság az elmúlt hetek tárgyalásait követően megállapodott a Microbróker Rt. ügyfélállományának és a hozzájuk kapcsolódó értékpapír portfoliónak az átvételéről. Az állomány átruházási szerződés a PSZÁF jóváhagyásával válik majd hatályossá. Az engedélyezési eljárás várhatóan 30 napot fog igénybe venni, addig a Microbróker Rt. ügyfelei változatlan feltételekkel vehetik igénybe a Microbróker Rt. szolgáltatásait. Az átvételre a tervek szerint június 30-án kerül sor.

A Microbróker Rt. tulajdonosai a tőkepiaci és jogszabályi változások áttekintését követően jutottak arra a döntésre, hogy a jelenlegi piaci körülmények nem kedveznek egy kicsi és specializált ügyfélkörű brókercég fennmaradásának.
A közel 2 milliárd forintos saját tőkével rendelkező Concorde szakmai háttere, hazai és nemzetközi elismerései, széles szolgáltatási palettája, valamint a hasonló privát banki ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásában szerzett tapasztalata meghatározó érvek voltak a Microbróker Rt. tulajdonosai számára, hogy ügyfeleik számára a lehető legjobb döntést hozzák.
Az állomány átruházás lezárását követően a Microbróker Rt. beszűnteti bizományosi, letéti, ügyfélszámla-vezetési és kereskedelmi szolgáltatási tevékenységét.

A Concorde Értékpapír Rt. saját fiókjain, illetve internetes kereskedési rendszerén keresztül biztosítja a Microbróker Rt. ügyfelei számára a lehető legmodernebb és legkényelmesebb kiszolgálást, így az ügyfelek egy pillanatig sem lesznek korlátozva rendelkezési jogukban.

A Concorde a Microbróker Rt. ügyfelei részére számos új befektetési lehetőséget és szolgáltatást kínál, így a magyar és külföldi tőzsdei értékpapírokon felül 30 különböző befektetési alapot, hazai és külföldi állampapírokat és vállalati kötvényeket. Az átvételt követően a Microbróker Rt. összes ügyfele automatikusan igénybe veheti a ConCorde Direct internetes szolgáltatását, ahol a nap 24 órájában adhatják megbízásaikat, olvashatják a Concorde legfrissebb piaci információit és elemzéseit.

A Concorde-nak közel egy éves szünet után döntött ismét egy kisebb brókercég állományának átvétele mellett. Az akvizíciók sorában a Microbróker Rt-vel kötött megállapodás immáron a nyolcadik. A Concorde tovább erősíti pozícióit a lakossági és a belföldi intézményi ügyfelek piacán, aktív ügyfeleinek száma így meghaladja a 25.000 főt, a kezelt portfolió pedig a 75 milliárd forintot, mellyel a kisbefektetői piacon a legerősebb piaci szereplők egyike.

Boris Mihály, a Concorde Értékpapír Rt. operatív igazgatója a Terminalnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a felvásárlás előtt alaposan megvizsgálták a Microbróker lehetőségeit, majd a kedvező kilátások miatt döntöttek a megállapodásról. Arra a kérdésünkre, hogy folytatnak-e tárgyalásokat további, kisebb brókercégek állományának átvételéről, nemmel válaszlolt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle