Connect with us

technokrata

Megjelent a Mozilla 1.0-s verziója

Laptop

Megjelent a Mozilla 1.0-s verziója

Végre megjelent és letölthetővé vált a Mozilla 1.0-s verziója, amely azon kívül, hogy rengeteg platformon elérhető (Windows, Linux, Unix, Macintosh operációs rendszerek) többek között gyorsabb böngészést is ígér.

Több mint négy évvel a Mozilla.org nyílt forrású project indulása után elkészült a Mozilla 1.0. A mai nap folyamán letölthetővé vált a böngészőszoftver.

Annak ellenére, hogy ez ˝csak˝ az 1.0-s verzió, nem ez az első olyan böngésző, amely a Mozilla kódra épül. Az AOL Time Warner egyik egysége, a pár éve felvásárolt Netscape Communications által 2000. novemberében piacra dobott 6.0-s Netscape szintén ezen alapokon nyugszik. Igaz, sokan úgy vélekedtek, hogy ez a lépés kicsit elhamarkodottra sikerült.

Talán ennek köszönhető, hogy a Mozilla 1.0-s verziójának kijövetelére ennyit kellett várni. A negatív visszhang arra késztette a fejlesztőket, hogy tovább csiszolják a végleges verziót, s ennek kiadását ezért hónapokra, évekre elnapolják.

Az elmúlt hónap végén megjelent Netscape 7.0-hoz hasonlóan a Mozilla 1.0 is letölthető már. Az operációs rendszertől(Windows, Mac OS 8.5, 8.6, 9.x, Mac OS X, Linux, FreeBSD, OS/2, Unix stb.) függően 10-19 MB-nyi program telepítése a kapcsolódó linkek egyikére kattintva kezdhető meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp