Connect with us

technokrata

Jogsértő a Matáv díjmegosztási gyakorlata

Laptop

Jogsértő a Matáv díjmegosztási gyakorlata

A Hírközlési Döntőbizottság határozata szerint a Matáv Rt. jogsértő magatartást tanúsított az Internet-szolgáltatókkal szemben.

Mint ismeretes, az Interdotnet Magyarország Kft. és a GTS-Datanet Kft. elsőként indított külön-külön eljárást a Hírközlési Döntőbizottságnál a Matáv Rt. jogsértő magatartása miatt.

A Hírközlési Döntőbizottság (HDb) a beadványokkal kapcsolatban szerdán jogerős határozatban kimondta, hogy a Matáv Rt. ezentúl nem kötelezheti egyoldalúan az Interdotnet Magyarország Kft.-t az elérési szolgáltatás számlázására és díjának beszedésére, emellett a díjmegosztás alkalmazását nem kötheti a hálózati hozzáférési szerződések megkötéséhez, valamint év elejétől visszamenőleg – nyolc napon belül – köteles megfizetni a díjmegosztási rendelet szerinti összeget az Internet-szolgáltató számára.

Várhatóan a HDb napokon belül a GTS-Datanet beadványával kapcsolatban is hasonló tartalmú határozatot hoz. A szolgáltatók szerint a jogvitával kapcsolatban született eredmények azonban nem csak rájuk vonatkoznak, ez további 150 magyarországi Internet-szolgáltatót érint valamilyen úton-módon.

Mindkét társaság bízik abban, hogy a határozatot a Matáv Rt. végrehajtja, és egyben a többi telefontársaságnak is kijelöli a jogkövető magatartás irányát. A jogerős határozat ellen a Matáv ugyan fellebbezhet, ám ennek a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

A Matáv Médiakacsolatok osztálya a Terminalnak tett nyilatkozatában leszögezte: “a Matáv megkapta a HDB határozatát, melyet a Matáv – tekintettel arra, hogy a HDB-döntésnek nincs halasztó hatálya – végrehajt. Azonban a Matáv a döntéssel továbbra sem ért egyet, ezért jogi lépéseket tesz ez ügyben. További részletekről csak a határozat részletes átvizsgálását követően tudunk beszámolni.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle