Connect with us

technokrata

ATI R300 részletek és megjelenési időpont

Laptop

ATI R300 részletek és megjelenési időpont

Nyilvánosságra kerültek az ATI R300 specifikációi, és várható megjelenési ideje.

Az ATI már jó ideje próbálja legyőzni legfőbb konkurensét, az Nvidiát. Azonban eddig nem igazán járt sikerrel. Az éppen aktuális Nvidia csúcshoz legközelebb a Radeon 8500-al jutott, de csak megközelítette.

Ez a helyzet azonban változni látszik, ugyanis immár tényleg nagyon közelít az R300. Már nyár végére várható ezen újdonság, valamint vele karöltve, az eleddig rejtegetett RV250 megjelenése. Ha az ATI be tudja tartani ezt a megjelenési időpontot, akkor minden bizonnyal megelőzi az Nvidia következő generációs gyorsítóját, az NV30-at. Az NV30 ugyanis legkorábban októberben várható.

Tulajdonságai alapján nagyon ígéretesnek tűnik az ATI üdvöskéje. A 107 millió tranzisztort tartalmazó chip már DirectX 9 gyorsító lesz. A benne dolgozó nyolc pipeline egyszerre 16 textúrával képes dolgozni. Vertex shaderből 4 darab lesz benne. 256 bites DDR memóriainterfésze lesz, valamint szinte biztos, hogy AGP 8x támogatást is tartalmazni fog. A chipet egyelőre csak 150 nanométeres technológiával fogják gyártani. Az R300-al szerelt kártyák ára 399 dollár körül lesz megjelenésük idején.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle