Connect with us

technokrata

Az AMD jobban odafigyel processzorainak gyártási folyamatára

Laptop

Az AMD jobban odafigyel processzorainak gyártási folyamatára

5 darab, egymillió dollár értékű hibaszűrő gépet vásárol az AMD, hogy csökkentse a gyáraiból kikerülő hibás chipjeinek számát.

Szingapúri jelentések szerint az AMD öt darab olyan gépet vásárolt, amelynek segítségével csökkenthetők a gyárból kikerült hibás processzorok aránya.

Ismeretes, hogy a chipgyártáshoz használt szilíciumszeleteken bizony előfordulhat egy-egy kisebb hiba, ami – ha nem veszik észre időben – a gyártósorról lekerülve egy (vagy több) hibás processzorban realizálódik. Ez egyrészt többletköltség (a hiba a gyártási folyamat elején való kiküszöbölésével leredukálható az adott szilíciumdarabka fölösleges megmunkálási költségei), másrészt negatív reklám, amennyiben a vásárlók fedezik fel.

Ezen hibák előfordulásának minimalizálása érdekében az AMD a Semicaps cégtől öt darab olyan, lézeralapú gépet vett, amelyek segítségével sokkal hatékonyabban kiszűrhetők a sérült részek. A waferen levő hibás chipmagokat kipontozó gépek darabja körülbelül 1 millió dollárba kerül.

Az AMD által vásárolt példányok Texasba, Szingapúrba és Kaliforniába kerülnek majd (érdekes, hogy a cég egyik legmodernebb gyárába, a drezdai üzembe nem vásároltak ilyen gépeket).Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom