Connect with us

technokrata

8 processzor, 4 GB memória

Laptop

8 processzor, 4 GB memória

Új HP szuperszámítógép: hely- és költségtakarékos.

A HP bemutatta a HP AlphaServer DS20L szerverét és a HP AlphaServer SC20 szuperszámítógépét, amely egy szuperszámítógép teljesítményét kínálja egy helytakarékos, rackbe szerelt kiépítésben olyan szerteágazó területek vásárlóinak, mint a szórakoztatóipar vagy a honvédelem.

A HP AlphaServer DS20L szerver az 1U (rack-egység) méretű, helytakarékos számítástechnikai formátumon alapul, méretei: 4,5×48,3×50,8 cm. Minden rendszer két 64 bites Alpha processzort tartalmaz és akár 2 GB memória is belekerülhet. Akár negyven darab DS20L szerver (80 darab Alpha processzorral) is összeépíthető egyetlen, 198,25 cm magas rackes konfigurációba.

A HP AlphaServer SC20 egy méretezhető, „single-image” (kívülről egy berendezésnek látszó) szuperszámítógép, amely DS20L elemekre épül. A HP Tru64 UNIXR operációs rendszert használó SC20 akár 128 DS20L egységet is egyesíthet egy nagysebességű kapcsolórendszerrel és összesen akár 426 gigaflopos teljesítményt is nyújthat.

A HP az AlphaServer DS20L-t HP Tru64 UNIX-os és linuxos clusterkonfigurációkban is ajánlja, az összekapcsolódás széles választékával.

Az egyetlen rackben 132 gigaflopos csúcsteljesítményre hitelesített új HP AlphaServer DS20L rendszerek a helytakarékos szerverek között az eddigi legnagyobb igazolt, tartós rack-enkénti teljesítményt (processzoronként 724-et) érték el, az ipari szabvány SPECfp_2000 teljesítményteszt szerint. A DS20L szintén kiemelkedő eredményeket produkált a SPECint2000, SPECfp_rate2000 és a Linpack teljesítményteszteken.

„Ezek az AlphaServer rendszerek különösen lényegesek az olyan területek vásárlóinak, mint a kormányzati biztonság, a tudományos kutatás, a gépjárműipar és a légiközlekedés – melyek mindegyikének egyre növekvő teljesítményre van szüksége, de korlátozott a hely és a ráfordítható költség.” – mondta Rudi Schmickl, a HP Kritikus üzleti rendszerek egységének vezetője az EMEA-régióban (Európa, Közép-Kelet és Afrika).

A HP tervezi egy – az új Alpha EV7 processzortechnológián alapuló – csúcskategóriás HP AlphaServer család megjelentetését is. A társaság már elkezdte ezen rendszerek korai verzióinak bemutatását meghatározott vásárlók és szoftverpartnerek számára.

A HP AlphaServer SC20 szuperszámítógép szállítása az alaprendszernek számító nyolc Alpha processzorral és 4 GB memóriával várhatóan augusztusban kezdődik.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom